Politică

Virgil go home! „Eheee, Virgile, Virgile, mai vedem noi!” - Cristian Buican, lider PNL Vâlcea

Mai mult de jumătate din vâlcenii cu drept de vot (57,68%) au ieşit ieri pentru a desemna liderii din administraţia locală, echipele de consilieri locali şi europarlamentarii din următorul mandat de 4 ani.

La secţiile de votare au ajuns 182.014 de vâlceni. În municipiul Râmnicu Vâlcea prezenţa la vot a fost de 45,17%, în Călimăneşti de 55,82%, în Olăneşti de 61,63%, în Govora de 75,22%, în Drăgăşani de 50,19%, în Bălceşti de 52,42%, în Berbeşti de 53,97%, în Horezu de 58,08%, Băbeni – 54,61% Brezoi - 47,64%, la Bujoreni – 55,65%, iar la Voineasa de 70,06%.

Vice pe fugă

La sediul PNL se fac analize, se citesc rezultate, se discută aprins în miez de noapte. Mă rog, la sediul PNL Vâlcea, căci de la sediul organizaţiei municipale a dispărut candidatul „rupe-nori” Virgil Pîrvulescu, după ce cifrele sosite din secţii au început să arate o victorie incontestabilă a actualului primar în funcţie, Mircia Gutău (PSD). Scorul cumulat din secţii este de peste 50% în favoarea primarului actual. De la sediul organizaţiei municipale a PNL dispare candidatul.

„Virgil a plecat acasă!” i se transmite liderului judeţean, Cristian Buican. „Ce? Cum a plecat? Dar oamenii de lângă el ai cui sunt? Nu ştie să accepte o înfrângere şi să îşi asume scorul? Eheee, Virgile, Virgile, mai vedem noi!”, comentează Buican, clar nedumerit în faţa colegilor săi.

Isterie online

Nici poziţia sa nu este foarte clară. Maestru al unui joc „Think Out of the Box” în politică, Buican a pierdut 15 primari, unii dintre ei cu vechime în partid, a iniţiat o campanie de hărţuire a PSD-ului în online, chiar dacă el nu candida la nimic, a menţinut un candidat la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea în care nu mai credea nimeni şi a ieşit în continuare într-un balans nesigur pe o funie care traversează o groapă de lei.

„Toată lumea m-a crezut nebun când am propus o alianţă politică locală, inclusiv cu AUR, pentru a îndepărta PSD din sfera executivă a administraţiei locale. Uite ce scor a obţinut AUR în Râmnic şi în judeţ. Da, am jucat la hărţuire şi intimidare în online împotriva candidaţilor PSD, dar e strategia mea pentru momentul şi contextul acesta politic. La nivel naţional PNL a ieşit bine, dar, aici, mă interesa să obţin rezultate pentru PNL Vâlcea cu această strategie. Eu zic că suntem bine. Numai cu Drăgăşani şi Băbeni am compensat pierderea celor 15 primari”, susţine Cristian Buican.

E o victorie de faţadă, totuşi, în contextul în care scorurile strânse dintre pretendenţii la fotoliile de primar trag după ei şi o listă de consilieri locali.

Fum şi cenuşă

Rămân trei luni de discuţii şi negocieri în ceea ce priveşte alianţele din consiliile locale. Rămâne şi întrebarea: Este Cristian Buican un lider care mai poate fi luat în serios de partenerii de discuţie?

Pe infatuarea de moment, lui Buican îi scapă şi replica: „USR, ce este aia? Nu am auzit de USR până acum!”.
Este posibil ca formaţiunea lui Drulă să aibă, ici colo, prin consiliile locale din localităţile Vâlcii câţiva oameni care pot înclina balanţa într-o parte sau alta. După ce în spatele tău ai presărat doar fum şi cenuşă, de parcă ai defila prin „cenuşa imperiului Buican”, pare greu de crezut că o campanie cu ton isterizat îţi mai poate deschide calea spre negocieri subtile în reglajul politico-administrativ din consiliile locale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...