Politică

Alegeri Locale Vâlcea, 9 iunie 2024

334 de candidaţi pentru 89 de fotolii de primar

334 de candidaţi, dintre care 9 independenţi şi 30 de femei reprezentând diverse formaţiuni politice, sunt înscrişi în competiţia pentru ocuparea unui fotoliu de primar în cele 89 de localităţi ale judeţului Vâlcea.

Ei mai mulţi competitori în cursa electorală sunt la Râmnicu Vâlcea, 9. Urmând acelaşi criteriu, locul doi este ocupat de Drăgăşani, cu 7 candidaţi, iar poziţia a treia revine oraşului Băbeni, cu 6 candidaţi la primărie.

Femei competitive

Din cele 30 de femei care concurează pentru un mandat de 4 ani în fruntea unor primării din judeţ, 3 se „duelează” În Popeşti, cu una dintre ele deja în funcţie, iar alte două sunt contracandidate la Prundeni, unde, la fel, pprimăria este condusă de o femeie.

Cele mai multe femei candidat pentru funcţia de primar sunt din partea AUR (12), urmate de PNL (4), PSD (3), Forţa Dreptei, S.O.S România şi Pro România cu câte două, USR, Partidul Umanist Social Democrat, Partidul România Puternică şi Blocul Suveranist Român cu câte o candidată şi o candidată independentă în comuna Runcu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...