Monden

Şi, brusc, pupăza a devenit ghionoaie! Ghrig Chiroiu, pasăre de pradă?

Miroase a naţionalizare după model comunisto-stalinist prin Băile Olăneşti, după ce actorul Grig Chiroiu s-a lansat în campania electorală din partea PNL pentru fotoliul de primar al oraşului staţiune din Vâlcea.

„Caporalul Pupăză”, aşa cum este cunoscut Chiroiu, pentru rolul său din sitcom-ul „Trăsniţi în NATO”, are un slogan simplu pe care îl tot împinge în faţă: „Noi luăm în administrare!”.

Sub sloganul său intră de-a valma baze de tratament deţinute de diverse instituţii ale statului, ape geotermale, izvoare care sunt în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale şi alte obiective de pe raza oraşului.

Un actoraş grăbit

„Toată lumea mă întreabă, şi localnicii, şi turiştii, de ce nu s-au apele în patrimoniul nostru local acum vreo doi ani, când se putea?”, plusează într-o postare a sa, Grig Chiroiu.

Pai, să ne înţelegem acum doi ani se putea şi acum nu se mai poate, domnu’ actor grăbit? Dacă nu se mai poate, atunci ce promiţi dumneata acolo?

Pe de altă parte, pentru că e posibil ca evenimentul să îi fi scăpat lui Chiroiu, primarul Vasilache a introdus pe ordinea de zi a unei şedinţe a Consiliului Local din 2021 propunerea ca administraţia locală să facă demersurile către ANRM pentru preluarea în patrimoniul local a izvoarelor minerale din staţiune. Surpriză, consilierii s-au opus!

„Se pare că actuala administraţie nu a vrut, nu înţeleg motivul, să preia şi să redea turiştilor apele minerale. Noi vom face toate demersurile pe lângă autorităţile competente pentru a prelua apele minerale. Vom implica specialiştii şi vom consulta locuitorii printr-un referendum local pentru a stabili că reglementările reflectă nevoile şi interesele locale”, se agită „Pupăză” Chiroiu în filmuleţe de candidat PNL postate pe pagina sa.

Dom’ caporal, un astfel de referendum s-a făcut în 2020, votul s-a dat în 2021 de către reprezentanţii comunităţii trimişi în Consiliul Local. Apoi, să trăiţi!, chiar cu vocea matale, dom’ şef, ne spusăşi că şansele unui demers pentru preluarea apelor minerale în patrimoniul administraţiei locale a expirat acum doi ani.

„Să luăm noi!”

Cuvântul de ordine în campania lui Chiroiu este „Să luăm noi!”. Omul este nemulţumit de tot ce există în Băile Olăneşti, mai are puţin şi îşi va critica şi pensiunea pe care o administrează împreună cu soţia. Este atât de dezgustat de tot ce îl înconjoară încât se filmează pe lângă clinicile balneo deţinute de spitalul Elias, pe care ar vrea să le preia tot primăria, pe lângă proprietăţi ale altor instituţii de stat sau pe lângă vila de odihnă a Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române şi revendică tot în numele a nu se ştie ce.

În Constituţia României, art 44, litera 2 „Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular. Cetăţenii străini şi apatrizii pot dobândi dreptul de proprietate privată asupra terenurilor numai în condiţiile rezultate din aderarea României la Uniunea Europeană şi din alte tratate internaţionale la care România este parte, pe bază de reciprocitate, în condiţiile prevăzute prin lege organică, precum şi prin moştenire legală”.
La litera 4, acelaşi articol menţionează: „Sunt interzise naţionalizarea sau orice alte măsuri de trecere silită în proprietate publică a unor bunuri pe baza apartenenţei sociale, etnice, religioase, politice sau de altă natură discriminatorie a titularilor”.

Aşa că, mister „Pupăză” Chiroiu, faptul că unele contracte de concesionare făcute de ANRM nu îţi convin dumitale, deşi au o bază legală solidă, sau ideea că unele instituţii publice din Bucureşti au posesiuni în staţiunea Vâlcea şi, iarăşi, te deranjează acest fapt, nu e decât o mică frustrare de candidat mic, mic, mic de tot.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...