Special

Campanie de ecologizare derulată de copiii şi voluntarii Societăţii Civice Române Carpathia

Acţiunea a avut loc în Parcul Naţional Cozia, cu sprijinul Romsilva şi al Serviciului Salvamont Vâlcea

Câteva sute de kilograme de deşeuri, lăsate de turişti în zona de intrare în Parcul Naţional Cozia, Păuşa, la punctele de picnic înfiinţate şi administrate de reprezentanţii parcului, au fost colectate şi trimise spre reciclare de copiii şi voluntarii din cadrul Societăţii Civice Române Carpathia.

Proiectul a fost organizat fix de 1 Iunie, ca un mod de a celebra Ziua Copilului într-un cadru care să le ofere micilor participanţi în proiect o imagine mai clară asupra importanţei politicilor de mediu, a conservării ariilor naturale, dar şi ca o excursie în natură, finalizată şi cu o porţie straşnică de distracţie.

25 de copii, implicaţi în proiect

Cezar Tită, reprezentantul Societăţii Civice Române Carpathia, a fost cel care a pus la cale această iniţiativă cu scop nobil. „Încă mai avem turişti care nu înţeleg cât de normal este să strângi ambalajele produselor pe care le consumi la locul de picnic. Discutând cu reprezentanţii Romsilva şi cei din administraţia Parcului Naţional Cozia, am creionat acest program pentru copiii implicaţi în alte programe derulate de asociaţia noastră. Au fost 25 de copii plus 15 cercetaşi de la Asociaţia Cercetaşii Tradiţionali (ACT-RO). Ne-au fost alături un reprezentant al Romsilva Vâlcea, unul al Parcului Naţional Cozia şi trei salvatori montani. A fost perfect, am avut o vreme minunată, s-a lăsat cu distracţie, pentru că am avut sprijinul Salvamont România, care a şi instalat o tiroliană de mici dimensiuni in zona Cabanei Valea Mărului, cabană pe care o administrăm noi, Societatea Civică Română Carpathia. Copiii au avut parte de distracţie, de gustări care să le dea forţă în acţiunea de ecologizare. Am învăţat şi cât de important este să strângem deşeurile rămase după un picnic, ceea ce ne dă speranţă pentru o atitudine mai normală a generaţiilor viitoare de turişti. Ce să vă zic, a fost zi plină şi antrenantă pentru noi toţi?!!”, descrie Cezar Tită evenimentul numit „Mâini Mici, Păduri Curate!” derulat pe cursul pârâului Păuşa.

Lecţii importante despre natură

Copiii au avut de învăţat despre natură şi importanţa protejării ei în moduri diverse şi punctate atât de reprezentaţii Regiei Naţionale Romsilva, inclusiv vâlceanul Marius Sîiulescu, aflat acum la conducerea instituţiei, de la salvamontiştii vâlceni, dar şi din simpla integrare în natură pentru o zi.

„Suntem recunoscători reprezentanţilor Ocolului Silvic Călimăneşti şi ai Parcului Naţional Cozia, precum şi echipei Serviciului Public Salvamont Vâlcea, pentru prezentările educative şi informaţiile valoroase pe care ni le-au oferit. Colaborarea cu aceste instituţii ne-a ajutat să înţelegem mai bine importanţa protejării şi conservării mediului înconjurător şi modului în care se merge corect la munte.

Un mulţumesc special îi revine domnului Marius Sîiulescu, Directorul General Romsilva, pentru prezenţa şi sprijinul său în cadrul acestui proiect. Implicarea domniei sale ne-a motivat şi inspirat să continuăm eforturile noastre de a menţine natura curată şi sănătoasă”, a punctat preşedintele Societăţii Civice Române Carpathia, Mirel Calciu.




 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...