Monden

“Olimpiada de fapte bune” atinge un nou nivel în susţinerea elevilor de top

A doua ediţie a galei caritabile, organizată de „Asociaţia General Magheru 68”, a fost un real succes! “Olimpiada de Fapte Bune” a strâns o sumă record anul acesta pentru elevii cu rezultate excelente din Vâlcea şi s-a dovedit a fi, din nou, un eveniment aşteptat, care are puterea de mobiliza şi de a uni o întreagă comunitate, în jurul copiilor care fac performanţă.

Gala nu doar că a proiectat un scop nobil şi firesc, dar a îmbinat armonios generozitatea invitaţilor, cu poveştile de viaţă ale vedetelor prezente şi a adus în prim plan un colţ al tradiţiilor româneşti autentice şi atât de valoroase! Emoţia a fost la cote maxime, întrucât pentru copiii olimpici, o încurajare financiară şi o recunoaştere publică a muncii lor sunt gesturi înduioşătoare şi motivante, pe care nu le vor uita atunci când vor deveni adulţi realizaţi. „Asociaţia General Magheru 68” susţine educaţia în continuare şi nu se va opri din a promova şi recompensa talentul, dăruirea şi ambiţia celor mai tineri dintre noi.

A doua ediţie a „Olimpiadei de Fapte Bune”, găzduită de Hotel Ramada Râmnicu Vâlcea, pe 24 mai, a avut un ecou bine meritat. Peste 300 de invitaţi au răspuns invitaţiei “Asociaţiei General Magheru 68” de a contribui la susţinerea performanţei tinerilor vâlceni în educaţie, cultură şi sport, iar la rândul lor, oaspeţii prezenţi la dineu având în spate poveşti de succes în antreprenoriat, sport, administraţie sau cultură.

Duel în licitaţia pentru excelenţă

Zeci de obiecte donate de staruri din sport, multe dintre ele purtând autografele unor personalităţi precum Gică Hagi, Gică Popescu, Rică Răducanu (de altfel prezent în gala excelenţei din Vâlcea), membri ai echipelor Dinamo, FCSB, ai Naţionalei de fotbal calificată la CE 2024, scrimera noastră de aur Laura Badea sau de noul star mondial al înotului, David Popovici, au fost licitate acerb de către liderii din zona antreprenorială şi administrativ-politică a Vâlcii.

Pe zona de artă, pictoriţa clujeană Virginia Anca Măcicăşan, prezentă la eveniment, a pus în licitaţie două lucrări abstracte ce scot la iveală trăiri diverse din evoluţia sa artistică, iar nota de unicitate a fost completată de alţi artişti artizani cu origini vâlcene: familia Nicolescu, proprietara Atelierului Borangic din Stoeneşti, Vâlcea, o iniţiativă unică în România de readucere la viaţă a iei tradiţionale şi meşterul opincar, Alexandru Ilinca, deja cunoscut invitaţilor prezenţi la acest eveniment.

O scenă plină de talente

Pe tot parcursul serii, invitaţii “Olimpiadei de Fapte Bune” s-au bucurat de un show de zile mari, întreţinut de Phil Jazz Band, Romică Ţociu şi Cornel Palade, actriţa Maria Buză şi taraful Pătraşcu, tineri solişti premiaţi în concursuri naţionale şi internaţionale din cadrul Liceului de Arte „Victor Giuleanu” şi de intervenţiile emblemei sportului dintr-o epocă boemă, Rică Răducanu.

De altfel, dincolo de micile amintiri depănate de Tamango în faţa publicului, acesta a avut şi un mesaj emoţionant de transmis celor care coordonează cultura, sportul şi educaţia. „Generaţia mea a prins vremurile în care numele României era dus cât mai departe. Sper ca aceşti copii, prin evoluţia lor să pună iarăşi numele României pe buzele tuturor. Au nevoie de susţinere şi mă bucur să văd că sunt încurajaţi să meargă cât mai departe în performanţă, indiferent că vorbim de sport, de educaţie, de artă. Ei sunt cei care ne vor aduce iarăşi în atenţia lumii întregi”, a punctat nea Rică.

Mai mult, pentru că perechea de mănuşi de portar semnată de el chiar în timpul evenimentului a fost achiziţionată pentru un junior talentat, care joacă pe acelaşi post, Rică Răducanu s-a oferit să-l antreneze o perioadă limitată pe micul goalkeeper Filip, acum posesor al unui suvenir semnat de un portar intrat în Cartea Mondială a Recordurilor încă de acum 50 de ani.

Eveniment unic, cu exponate unice

Pentru Vâlcea, iniţiativa „Olimpiadei de Fapte Bune” reprezintă un eveniment unic în sfera mondenă şi caritabilă, iar această gală, ajunsă la a doua ediţie, a pus în lumină şi alte exponate unice realizate de maeştri artizani din judeţ.

Reprezentanţi ai tradiţiilor autentice, Alexandru Ilinca, ultimul opincar al României, şi familia Niculescu, făuritorii de ii din borangic produse chiar în ferma lor de viermi de mătase au pus în licitaţie piese unicat realizate în ateliere personale, care, la fel ca şi suvenirurile sportivilor de top din România au intrat rapid în atenţia licitatorilor.

„A fost o seară extraordinară, cu oameni minunaţi care s-au alăturat acestei iniţiative lansate de Asociaţia General Magheru 68. Le mulţumim tuturor celor care au înţeles că, odată ce noi am performat în Vâlcea, este momentul să oferim suport noilor generaţii de performeri în educaţie, sport şi artă ce se conturează acum în judeţ. Am dus acest eveniment la un alt nivel, iar anul viitor vă promitem că va fi şi mai bine. Suntem convinşi că faptele bune creează dependenţă şi suntem determinaţi să fim tot mai implicaţi în a susţine, de ce nu, visele unor copii care servesc drept exemplu pentru generaţia lor”, au declarat reprezentanţii “Asociaţiei General Magheru 68”.

În 2023, prima ediţie a „Olimpiadei de Fapte Bune” a reunit la aceeaşi masă actori privaţi din sfera economică, instituţii publice şi oameni de cultură sau din sport care şi-au dat mâna în vederea susţinerii talentelor vâlcene aflate la început de drum.

La prima ediţie, suma constituită pentru susţinerea excelenţei în învăţământul din Vâlcea a fost repartizată către elevii merituoşi ai judeţului la începutul noului an şcolar, mai precis, 144 de copii şi adolescenţi primind un suport pentru continuitate în excelenţă.

Anul acesta, evenimentul a avut ca parteneri instituţionali Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea şi Asociaţia “Anton Pann” Rm. Vâlcea.

Au contribuit cu sponsorizări şi donaţii firmele de top din Vâlcea şi România, precum Scandia, DoinaMed, Vinuri.shop, Diana SRL, Nurvil SA, Stil Diamonds, Avicarvil SRL, Premium Concept Proiect SRL, Dumbrafox, Necci Restaurant, Boromir IND, Arbusto Caffe, Cesar’s, Don Pedro, Hotel Ramada, Letz drink.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...