Monden

Două week-end-uri de rock ne-au adus noile nume la care să fim atenţi pe viitor

• Concursul „Constelaţii Rock” şi-a desemnat câştigătorii pe ediţia 2024 • Atmosferă faină, trupe talentate şi un mic remember din partea SiO pentru nostalgici

S-a pus punct ediţiei a II-a a festivalului concurs „Constelaţii Rock”, organizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Municipal Râmnicu Vâlcea, a Consiliului Judeţean Vâlcea şi găzduit de Aby Stage Bar.

Avem numele trupelor care în toamna anului acesta vor debuta pe scena Galei „Constelaţii Rock” alături de trupe consacrate din muzica rock.

Două weekend-uri cu trăiri intense

Pentru cele 32 de trupe prezente în concurs, 16 pe secţiunea rock (17-18 mai) şi alte 16 în zona metal (24-25 mai), Râmnicul a fost un punct al emoţiilor trăite la nivel intens. Solişti care au mai trecut prin focurile prezenţei pe o scenă cu public necunoscut, juniori care, la o medie de vârstă de 17 ani, au dat dovadă de stăpânire de sine şi de talent în evoluţia live au fost, cu toţii, protagoniştii unor seri memorabile în festivalul concurs de pe scena Aby Stage Bar.

„V-a plăcut cum a sunat bateria, partea ritmică?” m-a întrebat uşor emoţionat şi uimit, deopotrivă tânărul Mihai „Thrash” Marinescu, un timişorean aflat la doar 15 ani în concurs cu colegii din trupa Ruyned. Era înainte de acordarea premiilor oferite de juriul concursului, unde tânărul baterist a primit premiul de "Cel Mai Bun Toboşar" la Constelaţii Rock 2024.

Vâlcea nu a avut nicio trupă debutantă în cele două secţiuni, în ciuda faptului că veteranul Cristi Iordan şcoleşte tineri interesaţi de muzica rock, iar Mihai Mugescu, omul din spatele Aby Stage Bar şi Summer Camp Brezoi a iniţiat chiar şi modelul unei şcoli de vară pentru rockeri şi folk-işti în cadrul campului din Brezoi.

O poartă deschisă spre afirmare

Câştigătorii premiilor secţiunea rock
Locul I – The Groovy Bastards
Locul II – JBLK
Locul III – Doomsday Astronaut

Cel mai bun solist - Ciurez Andrei Gabriel (JBLK)
Cel mai bun chitarist – Waqas Ahmed (Doomsday Astronaut)
Cel mai bun baterist – Iosif El-Naqib (JBLK)
Cel mai bun basist - Andy Dragomir (Doomsday Astronaut)
Cel mai bun clapar – Cosmin Farcas (AXiS)

Câştigătorii premiilor secţiunea metal
Locul I Alpha Q
Locul II June Turns Black
Locul III False Reality

Cel mai bun solist - Alaji Rach (June Turns Black)
Cel mai bun chitarist – Bogdan Stoican (ALPHA Q)
Cel mai bun baterist – Mihai Marinescu (Ruyned)
Cel mai bun basist - Badiu Ciprian (EvergreeD)
Cel mai bun clăpar – Emil Dorian Niţă (Fittonia)

S-a socializat, s-a dat muzica mai tare şi aspiranţii la glorie în industria muzicală rock din România au avut ocazia să se cunoască mai bine, ba chiar să discute de viitoare colaborări.

„A fost plăcut să îi vezi cum discutau între ei. Pe serile din secţiunea de concurs rock am avut momente în care trupele concurente se aclamau şi se susţineau unele pe altele. A fost chiar şi un basist care a evoluat cu două trupe diferite. Dincolo de concurs, avem în faţă un fenomen care leagă relaţii de viitor, leagă prietenii şi deschide şi un drum pentru afirmare”, spune Cezar Tită, reprezentantul Asociaţiei „Constelaţii Rock” şi preşedinte al juriului pe secţiunea rock.

Gala „Constelaţii Rock” este programată în 6-8 septembrie, la Arenele Traian din Râmnicu Vâlcea, unde o parte din câştigătorii premiilor acordate în concurs vor evolua în deschiderea concertelor din serile respective.
„Nu vă planificaţi vacanţa de vară la început de toamnă! Căci vom fi cu toţii la cel mai tare event - GALA Constelaţii Rock între 6 şi 8 septembrie, unde îi avem headliners pe câştigători, dar şi nişte giga-surprize”, anunţă Cezar Tită.

Rămâne de decis, prin vot, desigur, şi câştigătoarea trofeului decernat de public, aşa că, pentru cei care au urmărit pagina oficială a evenimentului sau au fost prezenţi la Aby Stage Bar în serile de concurs, e timpul să îşi aleagă favoriţii pe care să-i readucă în Vâlcea la sfârşit de vară.

Pentru noi, vâlcenii, renaşterea unui festival concurs dedicat stilurilor muzicii rock rămâne atât o mândrie, cât şi un motiv de a rememora vremurile în care duceam pe scena Constelaţiilor trupe care acum au partea lor de glorie.

În imaginea de mai jos, aveţi la îndemână indiciile:
- concurs „Constelaţii Rock 1986”
- „trupă care a sărbătorit recent 40 de ani de activitate”
- „trupă din Râmnicu Vâlcea”. O tragere la sorţi se va face pentru cei care recunosc trupa şi componenţa de atunci, iar premiile, 5 la număr, vor consta în invitaţii la Gala „Constelaţii Rock”.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...