Oaspeţi tradiţionali ai festivalurilor derulate în cadrul Summer Camp Brezoi, bikerii din comunitatea închegată de Cristian Hrubaru pun mână de la mână pentru realizarea unui proiect de suflet în oraşul de pe Valea Lotrului.
În maxim 11 luni, aproximativ 150-200 de voluntari îşi propun să ridice de la zero un Club al Copiilor în Brezoi. Parteneri locali în această aventură vor fi Oraşul Brezoi, Asociaţii Constelaţii Rock şi Asociaţia Mentor Rock.
„Copiii fac naveta la Râmnicu Vâlcea pentru repetiţii”
Modul în care copiii brezoieni încearcă să îşi dezvolte talentele în diferite domenii artistice: dans, muzică, pictură etc, i-a alarmat pe motocicliştii din Bikers For Humanity.
„Copiii fac naveta la Râmnicu Vâlcea pentru repetiţii. Dincolo de timpul alocat de ei sau de părinţii lor în această încercare de a-şi evidenţia talentul, Valea Oltului este un traseu cu risc ridicat de accidente auto. Am întâlnit copii campioni la dans care sunt nevoiţi să vină şi de două ori pe săptămână până la Râmnicu Vâlcea. Este şi motivul pentru care am iniţiat acest demers. Am primit un teren pus la dispoziţie de primărie şi de la mijlocul lunii iunie demarăm treaba la Centrul Cultural BIKERS FOR HUMANITY Brezoi, un loc de vis, în care copiii din Brezoi sau din localităţile învecinate, să se întâlnească şi să-şi clădească visele artistice. Va fi locul în care vor putea învăţa să cânte la chitară, vioară, tobe, pian, sau orice instrument, să picteze, să danseze, să descopere arta…”, explică Cristi Hrubaru.
„Le facem Casa Pionierilor”
În glumă, reprezentantul Asociaţiei Constelaţii Rock, avocatul Cezar Tită spune:„ Le facem Casa Pionierilor! Acum, serios vorbind, scopul asociaţiei este să revitalizeze, să sprijine şi să promoveze cultura în cadrul comunităţii. Prin acest proiect, extindem implicarea noastră dincolo de festivalul Constelaţii Rockdin Râmnicu Vâlcea. Visăm să-i vedem pe mulţi dintre aceşti copii urcând pe scenă la Constelaţii Rock sau la la Bikers For Humanity Rock Fest de la Brezoi. Acesta este planul nostru şi ştiţi că ne iese cam tot ce ne propunem”, afirmă Cezar Tită.Mentorat continuu
Nu doar clădirea în sine va fi ridicată de la fundaţie până la acoperiş, dar şi interiorul va fi amenajat şi dotat pentru desfăşurarea cursurilor. Mai mult, spaţiul de la etaj şi mansardă va fi amenajat pentru găzduirea mentorilor care vor sosi ocazional, la invitaţia Asociaţiei Mentor Rock, coordonată de nimeni altul decât Mihai Mugescu, gazda şi organizatorul festivalurilor din seria Summer Camp Brezoi. În urmă cu un an, asociaţia a derulat o serie de concerte şi ateliere de educaţie muzicală in Summer Camp Brezoi, cu sute de participanţi şi zeci de invitaţi din trupe de rock, folk şi blues din România.
Sute de meşteri mari, calfe şi zidari
8 ani de acţiuni caritabile prin intermediul Bikers For Humanity l-au convins pe Hrubaru că orice proiect poate fi pus în practică de sutele de meşteri mari, calfe şi zidari care preferă plimbările pe două roţi.
„Centrul cultural de la Brezoi este un proiect complex, dar nu e ceva imposibil de realizat. Vom amenaja 3-4 săli modulare de curs şi dormitoarele de la etaj. Da, ne ocupăm şi de dotări, dăm clădirea la cheie apoi partenerii locali vor menţine funcţional acest centru. E modul nostru, al comunităţii de bikeri din România, de a mulţumi Brezoiului, un oraş care ne primeşte cu braţele deschise de ani buni. Începuturile Bikers For Humanity? Ha, 2016, la Buzău, la ridicarea unor case. Am fost 400 sau 450 de oameni acolo. Tot acolo am învăţat şi să pun ţiglă pe casă. Ne-am mai temperat un pic avântul, că ajunsesem să ne călcăm în picioare pe şantier. Sunt destule moduri de a te implica în acţiuni de voluntariat fără a face munca fizică efectivă”, mai spune Hrubaru.