Actualitate

Împotriva drogurilor: Dotări şi sprijin pentru poliţiştii şi jandarmii vâlceni

În data de 30 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vâlcea au primit noi echipamente, o investiţie importantă finanţată de Consiliul Judeţean Vâlcea. Această iniţiativă subliniază angajamentul autorităţilor locale de a lupta împotriva consumului de droguri şi de a asigura securitatea cetăţenilor.

Costul total al echipamentelor achiziţionate se ridică la 123.000 lei. Din aceşti bani, 60.000 lei au fost alocaţi pentru IJJ Vâlcea şi 63.000 lei pentru IPJ Vâlcea. Aceste fonduri provin din bugetul propriu al judeţului şi sunt destinate îmbunătăţirii eficienţei operaţiunilor desfăşurate de cele două instituţii.

Printre echipamentele achiziţionate se numără un binoclu cu termo-viziune şi telemetru, destinat jandarmilor pentru misiuni de supraveghere şi securitate. De asemenea, pentru pregătirea fizică a jandarmilor, a fost achiziţionat un aparat modern. Aceste dotări sunt esenţiale pentru asigurarea unei pregătiri adecvate şi pentru eficientizarea răspunsului în situaţii critice.

Pentru IPJ Vâlcea, au fost procurate trei analizoare de droguri model Drager 5000, care sunt esenţiale în acţiunile de verificare a persoanelor suspectate de consum de droguri. Aceste dispozitive permit o detectare rapidă şi precisă a substanţelor interzise, facilitând astfel intervenţiile rapide şi eficiente ale poliţiştilor.

Prin aceste achiziţii, Consiliul Judeţean Vâlcea nu doar că îşi reiterează sprijinul pentru forţele de ordine, dar contribuie semnificativ la îmbunătăţirea securităţii şi la prevenirea criminalităţii în regiune. Este un pas important în protejarea comunităţii şi a vizitatorilor săi împotriva pericolelor asociate cu drogurile.

Aceste eforturi reflectă recunoştinţa şi aprecierea comunităţii pentru munca dedicată a poliţiştilor şi jandarmilor vâlceni, care veghează neîncetat la siguranţa tuturor. Mulţumindu-le pentru devotamentul lor, este esenţial să continuăm să investim în resursele necesare care să le permită să îşi desfăşoare activitatea la cele mai înalte standarde.

Astfel, cetăţenii judeţului Vâlcea pot fi asiguraţi că trăiesc într-un mediu sigur, protejat de profesionişti bine echipaţi şi pregătiţi să răspundă eficient oricăror provocări.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...