Administraţie

Trei noi clădiri de spital, aprobate de Consiliul Judeţean Vâlcea

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Vâlcea, desfăşurată astăzi, au fost aprobate documentaţiile tehnico-economice pentru trei proiecte esenţiale destinate modernizării infrastructurii de sănătate din judeţ. Aceste proiecte vizează construirea a trei noi clădiri de spital, care promit să aducă îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte accesul la servicii medicale de înaltă calitate pentru locuitorii judeţului.

Primul dintre aceste proiecte este amplasat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, unde se prevede construirea unei noi clădiri, precum şi a unei maternităţi. La Spitalul Nou din Râmnic se va adăuga un nou imobil cu trei etaje, care va include două blocuri operatorii şi nouă săli de operaţie, cu o investiţie de aproximativ 7,2 milioane euro.

Cel de-al doilea proiect este destinat Maternităţii, unde se planifică construcţia unei noi clădiri de ambulatoriu cu trei etaje. Aceasta va găzdui opt cabinete medicale şi spaţii auxiliare, proiectul fiind evaluat la aproximativ 4,4 milioane euro, incluzând şi dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie.

“Este vorba de trei clădiri noi de spital, ce se vor construi la SJU Vâlcea (Spitalul Nou şi Maternitate) şi la Spitalul din Mihăeşti. La Spitalul Nou din Râmnic, avem finalizată o nouă clădire de spital, şi vom mai construi un nou imobil, cu 3 etaje, unde vor fi amenajate două blocuri operatorii, cu 9 săli de operaţie, un proiect în valoare de cca 7,2 milioane euro. La Maternitate, vom construi o clădire nouă de ambulatoriu, cu 3 etaje, în care vor funcţiona 8 cabinete medicale cu spaţii auxiliare. Proiectul, în valoare de cca 4,4 milioane euro, mai cuprinde şi dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanţă. De asemenea, la Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti, ambulatoriul existent se va reabilita şi va fi extins cu un nou corp de clădire (cu o suprafaţă de cca 1.000 mp), dotat cu mobilier şi aparatură medicală de ultimă generaţie. Valoarea proiectului se ridică la cca 4 milioane euro. Facem tot ce ţine de noi, cu bună-credinţă, pentru ca vâlcenii să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate şi adaptate nevoilor lor”, a precizat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

În final, la Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” din Mihăeşti, se va reabilita ambulatoriul existent şi se va extinde cu un nou corp de clădire, ce va dispune de aproximativ 1.000 metri pătraţi. Noua clădire va fi echipată cu mobilier şi aparatură medicală modernă, valoarea totală a proiectului ridicându-se la circa 4 milioane euro.

Pentru finanţarea acestor iniţiative ambiţioase, Consiliul Judeţean Vâlcea intenţionează să acceseze fonduri europene dedicate sănătăţii, imediat ce acestea vor deveni disponibile. Aceste proiecte subliniază angajamentul autorităţilor judeţene de a oferi cetăţenilor servicii medicale de înaltă calitate şi de a răspunde nevoilor specifice ale comunităţii locale.

Prin aceste dezvoltări, Consiliul Judeţean Vâlcea demonstrează o viziune clară pentru viitorul sănătăţii publice în regiune, asigurându-se că structurile medicale nu doar că răspund standardelor moderne, dar sunt şi capabile să gestioneze eficient necesităţile medicale în continuă schimbare ale populaţiei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...