Actualitate

Jandarmeria Vâlcea recrutează tineri care vor să devină jandarmi

În perioada 24 aprilie - 14 mai a.c., Jandarmeria Vâlcea desfăşoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română, astfel:

- La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani sunt scoase la concurs un număr de 350 locuri, din care 3 sunt destinate cetăţenilor de etnie romă, iar 3 celor de altă minoritate.

- La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni sunt scoase la concurs 350 locuri, din care 3 sunt destinate cetăţenilor de etnie romă, iar 3 celor de altă minoritate.

Pentru a urma cursurile şcolilor militare de subofiţeri jandarmi din Drăgăşani sau Fălticeni trebuie îndeplinite anumite condiţii ce pot fi consultate pe site-ul www.jandarmeriavalcea.ro, secţiunea carieră sau pe www.jandarmeriafalticeni.ro, respectiv www.scoaladragasani.ro.

Cererea-tip de înscriere se depune până pe data de 14 mai a.c., exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail resurse.umane@jandarmeriavalcea.ro, iar dosarele se depun personal şi în volum complet, până pe 21 mai a.c., la sediul Jandarmeriei Vâlcea.

Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează la o dată şi într–o locaţie ce va fi anunţată ulterior, prin postarea în timp util pe pagina de internet a Jandarmeriei Vâlcea.

Proba de evaluare a performanţei fizice se susţine în perioada 25-31 mai a.c. la sediul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, conform unei planificări ce va fi anunţată ulterior (prin postarea în timp util pe pagina de internet a unităţii).

Proba de verificare a cunoştinţelor se va susţine în data de 15 iunie a.c., de către candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice şi va consta într-un test grilă ce cuprinde subiecte din disciplina limba română, disciplina limbă străină, subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului şi subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic.

Tematica şi bibliografia de concurs sunt cele prevăzute pe site-ul www.jandarmeriavalcea.ro.

Examinarea medicală se va realiza în perioada 19 iunie – 12 iulie a.c., pentru candidaţii care se încadrează în numărul locurilor scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Sunt declaraţi „Admis” candidaţii care au fost declaraţi apt medical, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 19 iulie a.c.

Mai multe informaţii puteţi obţine la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, situat în municipiul Râmnicu Vâlcea, bd. Calea lui Traian, nr. 41 sau la numărul de telefon 0250-739838 / 0250-739839, interior 24535 sau 24537 - Compartimentul Resurse Umane.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

25.04.2024 - 21:50Dumbrava:Salut am si eu o informatie fara bac ma pot in scrie si am varsta 35 pot.

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...