Administraţie

Inaugurare majoră în sănătate: O nouă clădire de spital la Drăgoeşti

Comunitatea din Drăgoeşti şi judeţul Vâlcea marchează astăzi un moment semnificativ în evoluţia serviciilor de sănătate, odată cu inaugurarea noii clădiri a Spitalului de Psihiatrie. Această realizare reprezintă rodul unui proiect ambiţios finanţat integral din bugetul judeţean, care a presupus o investiţie de 1,25 milioane de euro.

Noua facilitate, structurată pe două niveluri, este gândită să răspundă nevoilor acute ale pacienţilor şi personalului medical. Cu un total de 12 saloane, fiecare dotat cu două paturi şi grup sanitar propriu, două izolatoare, sală de tratamente, cabinete medicale, o sală de mese, lift şi vestiare dedicate personalului, clădirea este proiectată pentru a oferi condiţii optime de îngrijire şi recuperare.

O atenţie deosebită a fost acordată şi aspectelor legate de securitate şi supraveghere, cu implementarea unor sisteme avansate de supraveghere video în saloane şi de detecţie a incendiilor. Aceste îmbunătăţiri vizează atât siguranţa pacienţilor, cât şi eficienţa actului medical.

“Sunt bucuros că reuşim să finalizăm încă o investiţie care să vină în sprijinul cadrelor medicale şi care să îmbunătăţească actul medical şi condiţiile din spitalele vâlcene. Am făcut paşi importanţi pentru modernizarea infrastructurii de sănătate, investind în ultimii ani peste 80 de milioane euro, în reabilitarea şi dotarea cu aparatură medicală a celor trei spitale aflate în coordonare. Facem tot ce ţine de noi, cu bună-credinţă, pentru ca întreg sistemul sanitar judeţean să devină unul modern şi performant”, a precizat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţului Vâlcea.

Această inaugurare este unul dintre multiplele eforturi depuse de Consiliul Judeţean Vâlcea în ultimii ani, care au implicat investiţii totale de peste 80 de milioane de euro în modernizarea infrastructurii de sănătate a judeţului. Proiectele au vizat nu doar construcţia de noi facilităţi, ci şi reabilitarea şi dotarea cu echipamente medicale de ultimă generaţie a celor trei spitale din subordine.

Pe lângă noua clădire de la Drăgoeşti, autorităţile judeţene au anunţat şi apropierea inaugurării primei clădiri de spital construite în Râmnicu Vâlcea după Revoluţie. De asemenea, sunt planificate demararea lucrărilor pentru noi corpuri de clădire la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi la spitalul din Mihăeşti.

Aceste iniţiative subliniază angajamentul autorităţilor locale de a transforma sistemul sanitar judeţean într-unul modern şi performant, în beneficiul întregii comunităţi. În cuvintele unui oficial local, „Facem tot ce ţine de noi, cu bună-credinţă, pentru ca întregul sistem sanitar judeţean să devină unul modern şi performant”, marcând astfel un nou început pentru sănătatea publică în regiunea Vâlcea.






 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...