Eveniment

Scandalul mitei de la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu ia drumul DNA-ului

Fostul director, medicul şef de la ATI şi şefa de la Resurse Umane, principalii suspecţi în scandalul angajărilor pe bani din 2012

Şefa Departamentului de Resurse Umane a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu reţinută joi în dosarul vizând angajările făcute de unitatea medicală în toamna anului 2012 va fi cercetată în libertate, având interdicţia de a părăsi localitatea, a stabilit, vineri, 01 februarie, procurorul de caz. Şefa Departamentului de Resurse Umane a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, Rozalia Nadiana Olariu, a fost adusă, vineri dimineaţă, la Parchetul Tribunalului Gorj, pentru noi audieri, ea rămânând aici mai multe ore, până la expirarea ordonanţei de reţinere. Procurorul de caz a stabilit ca femeia să fie cercetată în libertate, având însă interdicţia de a părăsi localitatea, după ce aceasta a mărturisit că a luat mită de la mai multe persoane care au fost angajate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, în urma concursurilor organizate în toamna anului 2012. Rozalia Nadiana Olariu a ieşit plângând din sediul Parchetului şi nu a făcut nicio declaraţie cu privire la acuzaţiile care îi sunt aduse.

10.000 lei, preţul angajării

Conform unui comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Gorj, şefa Biroului de Resurse Umane a SJU Târgu Jiu este acuzată că a luat mită de la persoane care au fost angajate pe posturi de infirmier, brancardier, asistent medical şi îngrijitor la unitatea medicală. Alte două salariate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, o infirmieră şi o asistentă şefă, care fuseseră iniţial reţinute, nu au mai fost prezentate instanţei pentru arestare preventivă, după ce au recunoscut că i-au dat bani lui Olariu pentru promovarea examenului de angajare. Cele două au primit interdicţia de a părăsi localitatea pentru 29 de zile. Săptămâna trecută, în urma audierilor la Parchetul Tribunalului Gorj, în dosarul care vizează angajările făcute de unitatea sanitară în toamna anului trecut, au fost reţinute Daniela Samoilă, şefa Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă, din cadrul spitalului, acuzată de trafic de influenţă şi luare de mită, şi infirmiera Mariana Văcăroiu, acuzată de dare de mită şi de mărturie mincinoasă. Potrivit anchetatorilor, Văcăroiu ar fi dat 10.000 de lei.

Procurorii gorjeni trimit dosarul la DNA

În acest dosar au mai fost audiate, în libertate, alte şase persoane, în calitate de martori. Cele şase persoane au lucrat sau lucrează în fosta sau actuala conducere a spitalului, fostul director Vasile Stănculete fiind, de asemenea, audiat. El a declarat că nu ştia nimic despre sumele oferite la angajare, precizând că cei care au încălcat legea trebuie să fie traşi la răspundere. Surse judiciare susţin că, în cursul acestei săptămâni, Parchetul Tribunalului Gorj îşi va declina competenţa pentru soluţionarea acestui dosar în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Mai multe percheziţii au avut loc în cursul săptămânii trecute la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, în urma unor reclamaţii depuse la poliţie după mai multe concursuri de angajare desfăşurate în toamna anului 2012. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Gorj, George Neagoe, declara, marţi, că reclamaţiile au vizat modul în care s-au făcut angajări la Spitalul Judeţean, precizând că o parte dintre angajări au fost contestate de candidaţii care au pierdut concursul. George Neagoe mai spunea că percheziţiile au vizat biroul angajaţilor de la resurse umane, fiind ridicate mai multe înscrisuri. În toamna anului 2012 Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a organizat concursuri pentru ocuparea câtorva zeci de posturi, o parte dintre acestea fiind vacante, astfel că o nouă serie de examene este programată pentru această lună.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...