Special

Primăria Râmnicului va marca Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân printr-un târg de adopţii de câini

Începând din anul 2010, în fiecare an pe 4 aprilie se marchează Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân, dată aleasă simbolic la exact o jumătate de an distanţă de Ziua Mondială a Animalelor, din 4 octombrie. În acest context, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea organizează sâmbătă, 6 aprilie, între orele 11.00 – 14.00, în Parcul Mircea cel Bătrân, un târg de adopţii de câini în dorinţa de a conştientiza rolul şi importanţa pe care fiinţele necuvântătoare le au în viaţa de zi cu zi a oamenilor.

Cele câteva zeci de exemplare canine ce vor fi oferite spre adopţie râmnicenilor iubitori de animale provin de la Adăpostul public de câini de la Feţeni, o structură deschisă în anul 2009 prin intermediul căreia se gestionează populaţia de câini fără stăpân în condiţii dintre cele mai bune şi în conformitate cu toate dispoziţiile legale din domeniu. Prin activitatea proprie, dar şi în colaborare cu organizaţii nonguvernamentale – o implicare activă având Asociaţia Save Vâlcea’s Dog – s-a reuşit adopţia unui număr impresionant de câini dintre cei capturaţi de pe domeniul public şi găzduiţi de Adăpostul de la Feţeni – de exemplu 267 de adopţii în anul 2022 şi 466 în anul 2023.

În cadrul evenimentului de sâmbătă, vor fi distribuiţi fluturaşi cu condiţiile necesare unei adopţii canine, iar responsabilii Adăpostului de la Feţeni şi voluntarii prezenţi vor oferi sfaturi şi informaţii celor ce doresc să afle mai multe despre responsabilităţile, dar şi bucuriile deţinerii unui câine.
 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...