Administraţie

Aerodrom şi heliport, la Budeşti!

Într-o mişcare ambiţioasă de a extinde infrastructura de transport şi a oferi noi oportunităţi pentru dezvoltarea judeţului Vâlcea, Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a aprobat, în şedinţa ordinară desfăşurată pe 29 martie 2024, încheierea unui acord de parteneriat cu comuna Budeşti. Obiectivul acestui parteneriat este realizarea, pe teritoriul comunei, a unui aerodrom destinat aeronavelor uşoare, precum şi a unui heliport pentru zboruri la vedere (V.F.R.), disponibil atât pe timp de zi, cât şi de noapte.

Această iniţiativă marchează un pas important în direcţia dezvoltării rapide a mijloacelor de transport în judeţul Vâlcea, oferind acces la aeronave de mici dimensiuni şi elicoptere. Prin acest acord, CJ Vâlcea îşi asumă responsabilitatea finanţării serviciilor de proiectare necesare acestui obiectiv de investiţii, alocând suma de 240.000 lei din fondurile judeţului.

Un aspect notabil al acestui proiect este prevederea staţionării unui elicopter SMURD la noul aerodrom, ceea ce va îmbunătăţi semnificativ capacitatea de intervenţie în cazuri de urgenţă. De asemenea, se va crea o arteră specială de transport care va lega Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea de viitorul aerodrom, facilitând astfel transportul rapid şi eficient al pacienţilor care necesită îngrijiri medicale de urgenţă.

”Este un prim pas pe care îl facem, în parteneriat cu administraţia locală din Budeşti, pentru ca judeţul Vâlcea să ofere celor interesaţi acces la mijloace de transport rapide, cum ar fi aeronavele de mici dimensiuni sau elicopterele. Mai mult ca sigur aici vom avea staţionat un elicopter SMURD şi vom crea şi o arteră specială de transport de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi până la acest aerodrom. Prin realizarea unei astfel de investiţii, extindem infrastructura de transport a judeţului, ceea ce înseamnă noi oportunităţi pentru viitori investitori, care vor găsi în Vâlcea locul ideal în care să îşi deschidă noi afaceri”, a precizat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Realizarea aerodromului şi a heliportului la Budeşti nu reprezintă doar un avans în ceea ce priveşte opţiunile de transport disponibile în judeţ; este, de asemenea, un semnal puternic pentru potenţialii investitori. Acest proiect subliniază angajamentul administraţiei locale şi judeţene de a susţine dezvoltarea economică prin îmbunătăţirea infrastructurii de transport. Astfel, Vâlcea se poziţionează ca un loc atractiv pentru deschiderea şi expansiunea afacerilor, promiţând noi oportunităţi de creştere şi prosperitate.

Aprobarea parteneriatului pentru construcţia aerodromului şi heliportului la Budeşti reprezintă un pas semnificativ în direcţia modernizării şi diversificării infrastructurii de transport din judeţul Vâlcea. Proiectul promite nu doar să faciliteze accesul rapid la transportul aerian, ci şi să deschidă noi orizonturi pentru dezvoltarea economică şi socială a regiunii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...