Actualitate

Cu burta pe carte, dar şi pe o mâncare sănătoasă

Ziua Meselor Şcolare, campanie a Fundaţiei Carmistin a fost celebrată în Vâlcea şi Gorj

A doua ediţie a campaniei Ziua Meselor Şcolare a fost organizată de Fundaţia Carmistin în şcolile din satele Boroşteni, Brădiceni şi Peştişani (Gorj) şi Frânceşti (Vâlcea).
Ziua Meselor Şcolare, sărbătorită anual de Fundaţia Carmistin, alături de elevi, constă în distribuirea de pachete cu hrană caldă, preparată din portofoliul de produse La Provincia, brand al Grupului Carmistin. Pe lângă hrană, cei 370 elevi din şcolile incluse în ediţia 2024 a proiectului au primit şi ghiozdane din partea Fundaţiei Carmistin.

„Ziua Meselor Şcolare este o iniţiativă prin care ne dorim să fim cât mai prezenţi în viaţa comunităţilor locale în care Grupul Carmistin deţine ferme şi unităţi de producţie şi procesare hrană, prin implicarea în mod special în proiecte de educaţie şi familie. Le mulţumim copiilor care ne-au primit în şcoli şi care ne-au răsplătit gestul prin zâmbetele lor”, a declarat Andra Paraschiv, preşedintele Fundaţiei Carmistin.

„Ne bucură prezenţa dumneavoastră şi ceea ce faceţi pentru comunităţile în care vă desfăşuraţi activitatea. Mulţumim pentru iniţiativa de a aduce zâmbete pe feţele copiilor din şcoala noastră.”, a completat prof. Dacian Cioacă, directorul Şcolii Gimnaziale din Frânceşti.

Nu doar elevii din ciclul primar sau gimnazial s-au bucurat de aceste surprize gastronomice oferite de Grupul Carmistin, prin fundaţia pe care o gestionează în folosul comunităţii.
„Pe lângă bucuria făcută copiilor, apreciem în mod deosebit iniţiativa Fundaţiei Carmistin de a contribui la creşterea gradului de conştientizare pentru o alimentaţie bună şi sănătoasă pentru toţi copiii şi ne exprimăm convingerea că astfel de iniţiative, atât de necesare, îşi vor găsi mereu loc în proiectele Fundaţiei, căreia îi mulţumim pentru această zi frumoasă”, a precizat şi prof. Alin Dobromirescu, directorul Liceului Tehnologic Constantin Brâncuşi, din Peştişani.

Ziua Internaţională a Meselor Şcolare este sărbătorită anual în cea de-a doua zi de joi a lunii martie, ca o recunoaştere a importanţei hranei în viaţa elevilor din toată lumea. Evenimentul evidenţiază nevoia unei alimentaţii bune pentru toţi copiii, indiferent de mediul sau circumstanţele creşterii şi educaţiei lor. Această zi promovează, totodată, obiceiurile alimentare sănătoase, subliniază legătura dintre alimentaţia de calitate, educaţie şi o mai bună învăţare şi încurajează înţelegerea nutriţiei în şcoli.

În România, Fundaţia Carmistin a demarat campania în anul 2023, cu intenţia de a crea, pe termen mediu şi lung, o comunitate cât mai extinsă,care să împărtăşească resurse materiale, experienţe şi bune practici despre importanţa pe care hrana o are în comunităţile şcolare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...