Special

Muzeul Satului Vâlcean se deschide publicului larg

Locuri de picnic şi concerte anunţate pentru perioada următoare

Cinci lei costă un loc de picnic la Muzeul Satului Vâlcean, o ofertă de nerefuzat în contextul în care instituţia este o pată de culoare în peisajul de la limita Râmnicului cu comuna Bujoreni. Preţul reprezintă, de fapt, accesul în incinta muzeului.

Muzeul este unul dintre cele mai reprezentative şi vizitate obiective turistice din judeţ, unde oamenii de toate vârstele vin pentru a vedea sau a-şi reaminti cum se trăia odinioară şi de ce nu, pentru a sta la un picnic.

„Le-am făcut colegilor de la muzeu o vizită inopinată. I-am găsit pe aceştia gospodărindu-se, punând la punct ultimele detalii pentru a primi vizitatorii în cele mai bune condiţii. Anul acesta vom avea numeroase evenimente la Muzeul Satului Vâlcean, aşa că vă invit să îl vizitaţi pentru a vă bucura, fie de linişte şi aer curat, fie de spectacolele artistice ce vor avea loc în următoarea perioadă”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Cu 45 de gospodării tradiţionale, ateliere de olărit sau de ţesături reconstruite după tipicul de odinioară şi 8.500 de piese realizate prin mijloace tradiţionale, Muzeul Satului Vâlcean este o oază de linişte care acoperă 8 hectare de teren la marginea Râmnicului.

Anul acesta, o serie de evenimente vor fi organizate pe scena în aer liber din interiorul muzeului. Printre cele mai atractive vor fi cele dedicate Zilei Universale a Iei sau sărbătorii Căluşului. Un element inedit îl reprezintă casa de la Vaideeni, o construcţie donată de un localnic din această comună şi reconstruită de la temelie până la acoperiş în interiorul muzeului. Aici, vizitatorii au la dispoziţie o bucătărie tradiţională, o sală de mese de care se pot bucura, ba chiar şi 3 camere de locuit care pot fi închiriate pentru cazare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...