Administraţie

Aparatură medicală modernă pentru SJU Vâlcea şi Spitalul din Brezoi!

Într-un moment semnificativ pentru sistemul de sănătate din judeţul Vâlcea, Ministerul Sănătăţii a alocat peste 10 milioane lei pentru modernizarea şi dotarea cu echipamente de ultimă generaţie a două dintre cele mai importante unităţi medicale din regiune: Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea şi Spitalul din Brezoi. Această iniţiativă reprezintă o dovadă clară a angajamentului constant al autorităţilor locale şi naţionale de a oferi pacienţilor servicii medicale de înaltă calitate.

SJU Vâlcea, un pilon esenţial în sistemul de sănătate al judeţului, va primi din această finanţare suma de 5,1 milioane lei de la Ministerul Sănătăţii, la care se adaugă o cofinanţare de 500.000 lei din partea Consiliului Judeţean Vâlcea. Fondurile vor fi utilizate pentru achiziţionarea a trei aparate de radiologie digitală şi pentru modernizarea compartimentului de sterilizare - un proiect care include atât amenajarea spaţiului, cât şi dotarea cu aparatură nouă. Aceste îmbunătăţiri vor avea un impact semnificativ asupra calităţii diagnosticării şi tratamentului, reducând timpul de aşteptare pentru pacienţi şi sporind eficienţa procedurilor medicale.

La Spitalul din Brezoi, fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii, însumând 5 milioane lei, vor fi investite în tehnologie de vârf, inclusiv ecografe de ultimă generaţie, un aparat de radiologie, o masă de operaţie şi echipamente necesare îmbunătăţirii actului chirurgical. Această investiţie va contribui la extinderea şi diversificarea serviciilor medicale oferite comunităţii, aducând o îmbunătăţire vizibilă în ceea ce priveşte precizia diagnosticării şi eficacitatea tratamentelor.

“Ne bucurăm că, în acest demers al nostru, avem ca partener Ministerul Sănătăţii, care, recent, a alocat judeţului Vâlcea peste 10 milioane lei, pentru achiziţionarea de aparatură şi noi dotări la SJU Vâlcea şi la Spitalul Brezoi. Este o veste bună pe care o primim şi care ne ajută în efortul nostru permanent de a asigura vâlcenilor servicii medicale de calitate”, a precizat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Prin asigurarea cofinanţării acestor proiecte, Consiliul Judeţean Vâlcea demonstrează o dată în plus angajamentul său faţă de dezvoltarea infrastructurii medicale din regiune şi faţă de îmbunătăţirea continuă a standardelor de îngrijire medicală. Iniţiativele de modernizare şi dotare cu aparatură medicală performantă sunt esenţiale pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate, accesibile tuturor cetăţenilor judeţului Vâlcea.

Aceste investiţii reflectă un efort comun şi o colaborare eficientă între autorităţile locale şi cele naţionale, subliniind importanţa pe care o acordă sănătăţii comunităţii. Este un pas important în direcţia corectă, care va avea un impact pozitiv asupra vieţii pacienţilor şi va consolida sistemul de sănătate din judeţul Vâlcea, demonstrând că îngrijirea de calitate şi inovaţia pot merge mână în mână pentru a răspunde nevoilor medicale ale comunităţii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...