Special

Râmnicul va avea cea mai frumoasă zonă de agrement şi loisir din Oltenia

Peste 45 de milioane lei vor fi investiţi în amenajarea Insulei Sălcioara din Ostroveni

Propunerea primarului Gutău de aprobare a studiului de fezabilitate pentru proiectul de amenajare a zonei adiacente Bazei de agrement Ostroveni a trecut astăzi, 15 martie, de votul Consiliului Local.

La două decenii de la demararea şirului de procese care au culminat cu recuperarea, în decembrie 2023, a 3,5 ha de teren situate în imediata vecinătate a ştrandului Ostroveni, Primăria Râmnicului face primul pas pentru punerea în valoare a proprietăţii revenite în patrimoniul public.

Zonă de agrement extinsă

Pe insula Sălcioara, administraţia publică locală din Râmnicu Vâlcea intenţionează să creeze cea mai elegantă şi modernă zonă de agrement şi loisir dedicată atât râmnicenilor, cât şi turiştilor care frecventează constant baza de agrement din Ostroveni.

Conform studiului de fezabilitate aprobat astăzi, o investiţie de 45 milioane lei (peste 900.000 euro –n.r.) va fi direcţionată în anii următori către acest obiectiv.

Pe terenul din imediata vecinătate a Ştrandului Ostroveni se va trece la igienizare, consolidarea malurilor, plantarea unor noi specii de arbori şi la amenajarea terenului pentru activităţi gen picnic, pescuit sportiv, evenimente cultural-sportive, plimbare şi chiar şi navigaţie pe lac.

100.000 de beneficiari

Modernismul proiectului va fi pus în valoare prin amenajarea unor grădini senzoriale, construirea unor terenuri de sport de tip badminton, tenis, baschet, volei, instalarea unor foişoare cu hamace sau montarea unor pontoane dedicate practicanţilor de fitness, amenajarea unor locuri dedicate pescarilor amatori şi stabilirea unei zone de agrement nautic cu cheiuri constituite din pontoane.

Conform datelor centralizate de municipalitate, peste 45.000 de persoane locuiesc pe o rază de 2 kilometri de acest obiectiv. În total, vor fi peste 100 de mii de beneficiari, ştrandul ostroveni fiind şi cel mai frecventat din oraş.

În momentul de faţă, municipalitatea are un proiect deja înscris pe lista de obiective prioritare în vederea obţinerii fondurilor necesare pentru amenajarea acestei zone. Odată obţinută finanţarea, lucrările ar trebui să fie finalizate în 24 de luni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...