Sub Lupă

Percheziţii DNA în Vâlcea pe fraude cu case şi terenuri ale unor decedaţi

Un dosar cu ramificaţii în Bucureşti, Vâlcea şi Prahova este în plină anchetă DNA în acest moment.

Sunt 22 de percheziţii în plină derulare în cele trei judeţe, descinderile având loc la locuinţele unor persoane publice, dar şi la sediile unor persoane juridice, inclusiv birouri notariale, pe suspiciunea de înstrăinare a unor bunuri imobile aparţinând unor persoane decedate.

Acţiunea procurorilor anticorupţie vizează fapte petrecute în perioada 2018-2022 de tipul infracţiunilor asimilate celor de corupţie şi de fals, săvârşite de către persoane specializate în identificarea şi însuşirea nelegală a unor bunuri imobile, ce au aparţinut unor persoane decedate, cu prejudicierea moştenitorilor legali.

12 persoane duse la audieri. Au fost ţintite apartamente şi case din sectoarele 1 şi 3

12 persoane din Vâlcea, Prahova şi Bucureşti au fost duse la audieri de către procurorii anticorupţie sub suspiciunea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi de fals în cel mai nou dosar instrumentat de DNA.

Cele 12 persoane sunt acuzate că ar fi falsificat diverse documente, pentru a intra apoi în posesia bunurilor imobile deţinute de acestea.

Majoritatea imobilelor erau concentrate în sectoarele 1 şi 3 din Capitală, restul fiind în zone turistice din Vâlcea şi Prahova.

Conform unor surse din anchetă, suspecţii deţineau date clare despre persoanele decedate, venind apoi cu documente justificative de tipul: testament fals, chitanţe de împrumut etc, pentru a revendica proprietăţile acestora.

În speţă sunt implicaţi şi mai mulţi notari publici şi avocaţi.

„Este o acţiune din oficiu, nu avem plângeri şi sesizări din partea unor moştenitori legali. Pentru moment nu va putem oferi mai multe detalii despre dosarul intrat în cercetare”, au precizat procurorii DNA, prin intermediul biroului de informaţii şi relaţii publice.

Prejudiciul estimat de procurori, în urma tranzacţionării ulterioare a acestor imobile, se ridică la peste 1,3 milioane lei.

(Revenim cu amănunte)

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...