Special

„Oltenia de sub munte” intră în lumea virtuală

Tururi 3D de explorare a bogăţiilor culturale şi naturale din zonă vor fi disponibile în curând

Promotorii ideii geoparcului UNESCO „Oltenia de sub munte” au identificat o nouă oportunitate de promovare a turismului în zona depresiunii Horezu.

În momentul de faţă, echipe de voluntari ai Fundaţiei Kogayon scanează 3D principalele obiective cultural-istorice din teritoriul geoparcului.

„Am început cu cele două biserici rupestre din peştera Liliecilor de la Bistriţa: Ovidenia şi Sfinţii Arhangheli. Informaţiile vor fi folosite pentru promovare prin realizare de tururi de vizitare virtuale, pentru proiecte de conservare şi restaurare a acestor obiective de patrimoniu dar şi pentru readucerea în atenţie prin reconstituire virtuală a unor obiective dispărute, precum podul din Cheile Bistriţei”, au anunţat reprezentanţii fundaţiei.

Odată implementat, proiectul va permite explorări virtuale ale acestor puncte de interes de pe harta culturală a zonei, dar şi o mai bună prezentare a tradiţiilor din geoparcul aspirant UNESCO.

Din toamna anului trecut, geoparcul este promovat şi prin intermediul unei pelicule semnate de regizorul britanic Charlie Otley. Cum filmările sunt încă în plină desfăşurare, ne aşteptăm ca pelicula să fie prezentată publicului larg la finalul acestui an sau la începutul lui 2025.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...