Eveniment

Romsilva va planta în acest an circa 26 de milioane de puieţi forestieri şi va regenera peste 12.000 de hectare în fondul forestier de stat

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 26 milioane de puieţi forestieri şi va regenera 12.087 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă.

Din acestea, 8.102 hectare vor fi regenerate natural, iar alte 3.985 hectare vor fi regenerate artificial, prin lucrări de împăduriri.

De asemenea, în fondul forestier de stat se vor efectua lucrări de completări curente în plantaţii pe 2.381 hectare precum şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe alte 726 de hectare.

Bugetul alocat în acest an pentru efectuarea tuturor lucrărilor de împăduriri, completări în plantaţii, refaceri a plantaţiilor calamitate, de întreţineri ale plantaţiilor şi a suprafeţelor regenerate natural este de circa 296 milioane de lei.

În ultimii cinci ani, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale şi 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri şi completări, fiind utilizaţi circa 132 milioane de puieţi forestieri, produşi în pepinierele silvice proprii.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

De asemenea, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, precum şi 12 herghelii de stat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...