Special

Echipa de robotică BroBots de la Colegiul Naţional "Alexandru Lahovari" străluceşte la Regionala Arad 2024

Pe lângă acest Premiul I, vâlcenii au reuşit şi calificarea la etapa naţională în cadrul regionalei #3 a concursului “First Tech Challenge” organizat în România de Asociaţia “Naţie Prin Educaţie”

În inima oraşului Arad, la Sala Polivalentă, s-a desfăşurat între 23 şi 25 februarie 2024 un eveniment remarcabil în lumea robotică: etapa regională a competiţiei de robotică, unde echipa BroBots a Colegiului Naţional “Alexandru Lahovari” a impresionat şi s-a distins printr-un succes răsunător.

Competiţia a reunit 42 de echipe de robotică din regiunea de sud-vest (Arad, Dolj, Hunedoara, Mehedinţi, Vâlcea, Olt, Gorj, Caraş-Severin, Timiş) şi din alte trei ţări (câte o echipă din Ungaria, Cipru şi Cehia).

Echipa, reprezentând excelenţa şi inovaţia în domeniul tehnologic, este formată din cinci membri de bază - Lara Mihăilescu (clasa a XI-a), liderul echipei, alături Călin Constantin Ariciu (clasa a XI-a), Luca Florin Vlăduţu (clasa a XI-a), David Nicolae Ţenea (clasa a X-a) şi Ştefan Vladimir Tonescu (clasa a X-a) - şi sprijinită de o echipă dedicată de 13 voluntari. Această solidaritate şi pasiune au fost evidente în toate etapele competiţiei, culminând cu participarea memorabilă la Arad.

Meritul acestui succes nu poate fi atribuit doar membrilor activi, ci şi celor trei mentori ai echipei: profesoara de informatică Simona Ianc, Andrei Toma - membru fondator, şi directoarea liceului, Issabella Cataragă. Dintre aceştia, doamna Ianc a fost prezentă la etapă, oferind sprijinul şi îndrumarea necesare pentru a naviga provocările competiţiei. De asemenea, Răzvan Mutuleasa, fost lider al echipei, a fost prezent pentru a-şi împărtăşi experienţa şi a motiva echipa.

Performanţa lor la competiţie a fost de-a dreptul impresionantă. Echipa BroBots a obţinut premiul Think 1, un omagiu adus caietului tehnic care documentează întregul proces de concepere a robotului, reflectând gândirea critică, soluţionarea problemelor şi aplicarea cunoştinţelor de fizică şi matematică în design şi strategie. Această distincţie subliniază nu doar abilitatea tehnică, ci şi creativitatea şi inovaţia echipei.

Mai mult, succesul la etapa regională a propulsat echipa BroBots pe locul 6 în clasamentul general din 42 de echipe, un rezultat remarcabil având în vedere intensitatea şi nivelul de competitivitate al întrecerii. Cu patru victorii din şase meciuri, echipa şi-a asigurat nu doar recunoaşterea competenţelor sale, dar şi calificarea la etapa naţională, ce va avea loc la Iaşi între 22 şi 24 martie 2024, la Agora Event Center.

Acest parcurs este un testimonial al muncii în echipă, dedicării şi pasiunii pentru robotică. Cu ochii aţintiţi spre viitor, echipa BroBots se pregăteşte acum pentru provocările etapei naţionale, având ca obiectiv nu doar să îşi depăşească performanţa anterioară, ci şi să inspire alte echipe şi tineri pasionaţi de tehnologie.

Etapa naţională a competiţiei First Tech Challenge va avea loc la Iaşi în perioada 22-24 martie 2024. Vor participa 60 de echipe calificate în urma desfăşurării celor 4 regionale (Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad şi Iaşi).

Informaţii despre participarea în competiţia First Tech Challenge dar şi despre activitatea echipei se găsesc pe paginile de Facebook şi Instagram (https://www.facebook.com/brobotsteam, https://www.instagram.com/brobotsteam/).

Felicitări echipei BroBots pentru realizările voastre şi succes în continuare! 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...