Actualitate

Activitate intensă la sediul bibliotecii din Mateeşti

Copiii din comună au la dispoziţie 9 programe de formare sau divertisment

Caligrafie, sesiuni de pregătire pentru Evaluarea Naţională, iniţiere în tainele aviaţiei, în IT, jocuri de societate, seri de film sau şezători pe teme legate de artizanat, toate îi aşteaptă pe copii din Mateeşti la sediul bibliotecii din localitate.

„Am promis încă de la început de an că această instituţie va deveni vitală în dobândirea de competenţe diverse de către elevii şcolilor din comună. Acum sunt bucuros să anunţ că vom avea o primăvară plină de activităţi şi evenimente în cadrul Bibliotecii Mateeşti”, a anunţat primaru Ilie Cosmin Anghelescu.
Din punctul său de vedere, colaborările cu fundaţiile Progress şi Dan şi Mircea Cantacuzino sunt printre cele mai importante şi atractive pentru copii şi adolescenţii din localitate.

„Cursul de programare împreună cu echipa Code Kids de la Fundaţia Progress. Ieri am primit prima temă - să definim un nume de echipă şi să realizăm logo-ul echipei noastre. Ne vom întâlni duminică, de la ora 12.00, să decidem elementele definitorii ale echipei noastre. Tot duminică, 10 martie, va fi deschis şi cursul «Introducere în modernitate - Şcoala de aviaţie „Mircea Cantacuzino”», proiect finanţat de către Fundaţia Mircea şi Dan Cantacuzino, de la ora 13”, a mai spus primarul Anghelescu.

Iată şi cum arată calendarul evenimentelor săptămânale propus de biblioteca din comuna Mateeşti:
1. Şezătoarea „Cu mânuţele astea două” de joi, dintre orele 13.00 - 15.00.
2. Atelierul de caligrafie, in fiecare vineri, între orele 13.30 - 15.00.
3. Pregătire pentru Evaluarea Naţională, joia, de la 09.00 la 11.00 şi duminica, de la 14.00 la 16.00.
4. Cursul de Engleză şi IT (începători), ţinut până la momentul actual , sâmbăta, între 12.00 şi 14.00.
5. Cursul de programare împreună cu echipa Code Kids de la Fundaţia Progress. Ieri am primit prima temă - să definim un nume de echipă şi să realizăm logo-ul echipei noastre. Ne vom întâlni duminică, de la ora 12.00, să decidem elementele definitorii ale echipei noastre.
6. Cursul <<Introducere în modernitate - Şcoala de aviaţie „Mircea Cantacuzino”>>, proiect finanţat de către Fundaţia Mircea şi Dan Cantacuzino. Prima întâlnire o vom avea duminică, de la ora 13.00.
7. Cinema la Bibliotecă în parteneriat cu Romania EduCaB pe care îl vom lansa la finalul lunii martie. Vor rula proiecţii de filme româneşti şi internaţionale la bibliotecă, o dată sau de două ori pe lună, în funcţie de interesul participanţilor.
8. Atelierul STIMA - Aventurile cercetătorului năzdrăvan - săptămâna aceasta vom avea prima întâlnire.
9. Jocuri de societate la bibliotecă - deja am achiziţionat câteva jocuri, printre care şi jocul strategic GO - cel mai vechi joc de inteligenţă din lume. Aici, în funcţie de persoanele interesate, se pot schimba ziua, ora şi durata activităţilor propuse.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...