Actualitate

Dotări noi la Secţia Neonatologie de la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea

Seria investiţiilor în modernizarea spitalelor aflate în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea continuă. De la începutul lunii martie, Spitalul de Obstretică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea (Maternitatea – n.n.) are la dispoziţie noi dotări aduse pentru tratamentul, supravegherea şi îngrijirea noilor născuţi.

„La început de martie, am semnat un nou contract de peste 250.000 lei pentru dotarea cu echipamente medicale a Secţiei de Neonatologie a Maternităţii din Râmnicu Vâlcea.
Prin acest proiect se doreşte îmbunătăţirea programului de screening, cu ajutorul aparaturii medicale şi vor fi achiziţionate:
- 2 mixere de aer-oxigen (1 pentru sala de naşteri şi 1 pentru sala de operaţii cezariene);
- 2 monitoare semne vitale;
- 1 ventilator de transport cu FiO2 reglabil 21-100%;
- 1 incubator de transport”, a anunţat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Maternitatea din municipiul reşedinţă de judeţ este parte a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, instituţie care în ultimii ani a atras prin intermediul Consiliului Judeţean Vâlcea fonduri de zeci de milioane euro în dotări, lucrări de renovare şi extindere a pavilioanelor existente.

Cele mai noi investiţii în SJU au vizat:
- modernizarea şi extinderea ambulatoriului de specialitate – 3 milioane euro (în curs de recepţie);
- extinderea şi modernizarea blocului operator pe disciplinele chirurgie ortopedică şi chirurgie general cu 9 săli de operaţii – 7,2 milioane euro – proiect în execuţie
- reabilitarea şi modernizarea unor corpuri de clădire din cadrul Spitalului Vechi din Râmnicu Vâlcea – aproximativ 20 milioane euro – proiect demarat în cursul anului 2024.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...