Special

Oltenia intră într-un amplu proiect transfrontalier. Judeţul Vâlcea, membru fondator al GECT „Dunărea de Mijloc”

Un grup de acţiune transfrontalier, menit să încurajeze investiţiile, turismul şi cooperarea pe planuri administrative sau culturale, urmează să fie format între reprezentanţi ai administraţiei publice din Oltenia şi alte regiuni şi districte din Bulgaria şi Muntenegru.

Gruparea Europeană de Cooperare Teritorială (GECT) „Dunărea de Mijloc” va avea sediul la Craiova şi, pe lângă reprezentanţii administraţiei locale din cele 5 judeţe ale Olteniei, va coopta în structura sa municipiile Craiova (România), Vratsa (Bulgaria), Vidin (Bulgaria), Pleven (Bulgaria), Kotor (Muntenegru), Tivat (Muntenegru), camere de industrii din aceste regiuni, ONG-uri, Aeroportul Internaţional Craiova, dar şi ADRSV Oltenia.

Proiecte de dezvoltare durabilă

Judeţul Vâlcea va fi membru fondator în noua structură de cooperare transfrontalieră, la finalul acestei luni, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, urmând să primească împuternicirea de a semnarea convenţia de cooperare între părţile incluse în GECT „Dunărea de Mijloc”.

„Odată cu semnarea convenţiei, părţile implicate în acest proiect îşi vor uni eforturile pentru a crea un centru de dezvoltare durabilă bazat pe inovare şi coeziune economică şi socială. Este un mod de a dezvolta cooperarea între aceste regiuni din România, Bulgaria şi Muntenegru în vederea dezvoltării regionale şi implementării proiectelor de interes comun. Vor fi favorizate domenii precum turismul, cultura, protejarea patrimoniului natural şi cultural, transportul şi comerţul”, a explicat Constantin Rădulescu.

Pentru Vâlcea, extinderea legăturilor către zona balcanică printr-un grup de acţiune transfrontalieră este o şansă în plus de a pune în valoarea potenţialul economic şi cultural din zonă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...