Administraţie

Buget ambiţios la Călimăneşti. Calculele iniţiale arată că 153 de milioane lei ar urma să fie cheltuite anul acesta în oraşul-staţiune de pe Valea Oltului

• În acelaşi timp, prevederile iniţiale din anul precedent au fost îndeplinite doar în proporţie de 60%

Oraşul Călimăneşti intră în 2024 cu un buget iniţial de peste 153 milioane lei, probabil cel mai mare din ultimii ani.

Desigur, prevederile iniţiale ar putea să nu fie reflectate de execuţia la final de an, după cum s-a întâmplat şi în 2023, când administraţia locală a plecat la drum cu o estimare de aproape 70 milioane lei, iar execuţia bugetară la final de an a fost de doar 40 milioane.

Investiţii majore aşteptate anul acesta

La capitolul investiţii, primarul Florinel Constantinescu se aşteaptă să aibă la dispoziţie aproximativ 120 milioane lei, din care 9,4 milioane lei reprezintă investiţii din surse proprii. Restul sumei este asigurată din fonduri europene nerambursabile. O influenţă destul de mare la capitolul investiţii o au proiectele de creştere a producţiei de energie termică din resurse geotermale (42,8 milioane lei) şi de modernizare a transportului şi extindere a rutelor de transport public către alte zone turistice ale Vâlcii (14,5 milioane lei).

Tot anul acesta, proiectul Pădurii Parc din spatele Hotelului Central ar putea prinde contur, în contextul în care 7,35 milioane lei sunt aşteptaţi să sosească din fondurile UE în bugetul localităţii.

Iată cum arată proiectul de buget pe 2024 al oraşului Călimăneşti
Descărcăţi aici documentul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...