Economic

Modernizarea CET Govora: Pilon central în bugetul de investiţii al judeţului Vâlcea pentru 2024

Judeţul Vâlcea îşi propune să facă un salt semnificativ în domeniul infrastructurii de mediu în 2024, alocând o parte majoră a bugetului de dezvoltare pentru construirea şi modernizarea Centralei în cogenerare la CET Govora. Aceasta reprezintă "prioritatea ZERO" în agenda de investiţii, reflectând angajamentul administraţiei judeţene de a susţine proiecte care contribuie la eficienţă energetică şi protecţia mediului.

Cu un buget impresionant de 106 milioane euro destinat infrastructurii de mediu, Vâlcea îşi concentrează resursele pentru a începe lucrările la unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale sale. Modernizarea, retehnologizarea şi extinderea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în Râmnicu Vâlcea, cu o investiţie totală de 140 milioane euro, se va desfăşura pe o perioadă de trei ani, având ca obiectiv principal îmbunătăţirea eficienţei energetice şi reducerea impactului asupra mediului.

Această iniţiativă vastă nu numai că va asigura un sistem de încălzire mai fiabil şi sustenabil pentru locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea, dar va contribui şi la atingerea obiectivelor de mediu ale judeţului şi ale Uniunii Europene.

Pe lângă proiectul de amploare de la CET Govora, administraţia judeţeană a Vâlcea alocă aproximativ 11 milioane de euro pentru alte iniţiative de protecţie a mediului. Printre acestea se numără înfiinţarea centrelor de colectare prin aport voluntar în trei zone diferite ale judeţului, un demers ce subliniază angajamentul faţă de gestionarea sustenabilă a deşeurilor şi reciclare. Acest proiect beneficiază de finanţare europeană, marcând încă o etapă importantă în eforturile de îmbunătăţire a managementului deşeurilor în regiune.

Anul 2024 se anunţă a fi unul decisiv pentru judeţul Vâlcea, cu un buget de dezvoltare în care 75% din fonduri sunt direcţionate către investiţii. Această abordare financiară subliniază o viziune strategică axată pe dezvoltare durabilă şi pe îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. Prin punerea accentului pe proiecte de infrastructură de mediu şi eficienţă energetică, judeţul îşi propune să devină un model de urmat în ceea ce priveşte inovaţia şi responsabilitatea ecologică la nivel naţional.

În concluzie, demararea lucrărilor la CET Govora şi investiţiile în protecţia mediului reflectă o strategie bine gândită a administraţiei judeţene de a răspunde nevoilor imediate ale comunităţii, dar şi de a contribui la obiectivele pe termen lung ale sustenabilităţii şi dezvoltării economice. Cu aceste proiecte, Judeţul Vâlcea îşi reafirmă angajamentul de a promova o creştere economică verde şi de a îmbunătăţi continuu standardele de viaţă pentru toţi locuitorii săi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...