Actualitate

CNAIR modernizează DN 7 A Brezoi-Petroşani, legătura între DN7 Valea Oltului, Transalpina şi DN 66 Defileul Jiului

CNAIR a primit trei oferte la contractul pentru proiectarea preliminară a lucrărilor de modernizare pe DN 7 A Brezoi-Petroşani, şoseaua care face legătura între DN 7 Valea Oltului, DN 67 C -Transalpina şi DN 66 Defileul Jiului. Miercuri, 31 ianuarie 2024, la termenul limită Direcţia Regională de Drumuri Craiova a primit oferte de la proiectanţii Total Road, Eurocerad şi Asocierea TQM Management (Lider) – Perfect Consult Europe.

Pentru modernizarea sectorului cu o lungime de 62 de kilometri de la Brezoi (jud. Vâlcea) până la limita cu judeţul Hunedoara (Pasul Groapa Seacă), CNAIR, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, a scos la licitaţie pe 2 decembrie 2023 un contract pentru realizarea studiului de fezabilitate. Contractul de 4,6 milioane lei are o durată de 120 de zile din care 60 de zile pentru studiul de fezabilitate şi încă 60 de zile pentru certificatul de urbanism. Deşi nu este o şosea intens circulată, modernizarea şoselei va asigura o variantă de ocolire mai bună în următorii 2-3 ani când pe DN 7 Căciulata – Câineni se vor face lucrări de asigurare a versanţilor cu semafoare şi totodată se aşteaptă deschiderea şantierelor pentru cei 68 de kilometri ai loturilor 2 şi 3 pe A1 Sibiu – Piteşti.

DN 7 A Brezoi – Petroşani are o lungime totală de 86 de kilometri, din care 62 km sunt în judeţul Vâlcea, respectiv 24 km în judeţul Hunedoara. Tronsonul cel mai circulat este Brezoi – Voineasa – Obârşia Lotului vara spre şi dinspre Transalpina, iar pe timpul iernii pentru zona „Vidra – Domeniul Schiabil Transalpina”. Potrivit caietului de sarcini, DN 7 A este şosea de clasa tehnică IV, cu o singură bandă/sens, parte carosabilă 2X3,5 metri şi o platformă totală a drumului de 8,5 metri. Lucrările se fac pe actualul amplasament, fără a fi nevoie de exproprieri.

„Prezenta achizitie consta in elaborarea Studiului de Fezabilitate si a documentatiilor pentru obtinerea certificatelor de urbanism si avize/acorduri mentionate in certificatele de urbanism pentru obiectivul “Modernizare DN 7A Brezoi – Petrosani km 0+000 – km 86+600 sector km 0+000 – 62+200” Documentatia tehnica ce va fi elaborata – Studiu de Fezabilitate, va fi in conformitate cu anexa nr.4 din HG 907/2016. Traseul drumului studiat, din punct de vedere juridic reprezinta domeniul public si traverseaza teritoriul administrativ al judetului Valcea.Realizarea lucrarilor contribuie la asigurarea nditiilor optime pentru desfasurarea traficului pe DN 7A km 0+000 – km 62+200, sectoarele de drum studiate. Executia lucrarilor de asigurarea a versantilor impotriva caderilor de pietre vor contribui la exploatarea infrastructurii rutiere nationale in conditii optime de rezistenta, stabilitate si siguranta a circulatiei”, se arată în documentaţia SEAP.

Studiul de fezabilitate va include şi soluţiile tehnice pentru asigurarea versanţilor, pe DN 7A căderile de pietre de pe versant fiind frecvente şi va prezenta CNAIR un proiect tehnic preliminar şi estimări de cost pentru etapa de execuţie a lucrărilor.

De asemenea, CNAIR, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova a scos la licitaţie un contract de 99 milioane lei, finanţare de la Buget pentru lucrări de modernizare şi consolidare pe DN 7 A, sectorul din judeţul Vâlcea Vidra-Groapa Seacă (limita cu jud. Hunedoara). Este un tronson cu o lungime de 22 de kilometri pe DN 7 A, şoseaua care face legătura între DN 7 Valea Oltului (Brezoi)- Transalpina DN 67 C şi DN 66 Defileul Jiului. Proiectul cu o durată de 20 de luni prevede execuţia a şapte noi poduri peste Lotru sau afluenţi ai Lotrului. Studiul geotehnic a fost realizat în 2020 şi prezintă starea de degradare a DN 7 A, inclusiv cu zone care nu au asfalt. Tronsonul Groapa Seacă-Petroşani de 22 de kilometri din judeţul Hunedoara este în responsabilitatea DRDP Timişoara.

Sursa: https://economedia.ro/

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...