Monden

Spectacolul ''Varieté la Iunion'' după Caragiale, prezentat sâmbătă în premieră la Teatrul Anton Pann

Teatrul "Anton Pann" aduce la început de an în atenţia iubitorilor de artă din Vâlcea un spectacol de varieté dedicat dramaturgului Ion Luca Caragiale, au anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii instituţiei teatrale vâlcene.

Noul spectacol, intitulat "Varieté la Iunion", este o adaptare a unor momente şi schiţe ale cunoscutului dramaturgul român, de la a cărui naştere s-au împlinit marţi 172 de ani, şi în care publicul va putea regăsi personaje savuroase din opera lui Caragiale.

"Aducem parfumul acela cu care suntem obişnuiţi dintr-un spectacol de varieté, sau de cuplete cu are am fost obişnuiţi din programul de Revelion. Se axează mult pe jocul actorilor, dar şi conceptul în sine, pe această idee de un spectacol coupé, cu duete şi scene de varieté care cuprind dans, muzică. (...) Astăzi este şi ziua lui Caragiale şi mă bucur enorm că teatrul a vrut să puncteze şi să aniverseze astfel pe marele dramaturg. Chiar spectacolul pe care îl veţi vedea e un omagiu pentru asta", a declarat scenograful spectacolului, Gelu Rîşca.

În distribuţie sunt doar trei actori - Réka Szász, Andrei Cătălin şi Alexandru Beteringhe, care vor da viaţă mai multor personaje, într-un nou concept pe care reprezentanţii Teatrul "Anton Pann" şi-au propus să-l abordeze în spectacolele de anul acesta.

"Încercăm să arătăm polivalenţa, ce pot face actorii decât ce poate face restul - resursele tehnice şi electronice ale unui spectacol. De prea multe ori vedem mulţi actori şi ne uităm şi la decorurile impresionante. De data aceasta vrem să vedem puţini actori care fac mai multe lucruri şi mai puţin tehnoscenie şi accentul este mutat pe măiestria lor. Din concept s-a plecat la ideea aceasta şi mai e ceva care ţine de resursele unui spectacol: atunci când distribuţia este suplă poate să se deplaseze mai uşor, e acceptată pe la mai multe festivaluri, adică am împăcat şi latura economică", a mai spus scenograful Gelu Rîşca.

"Anul acesta din punct de vedere artistic, ne-am propus de a merge puţin pe o direcţie diferită de anii trecuţi. Asta nu ştiu dacă e bine sau pur şi simplu e diferită, în sensul în care şi proiectul acesta, dar şi celelalte vor aduce o formă de noutate. Încercăm şi noi să abordăm zone diferite pentru a nu plictisi şi pentru a fi mereu vii şi spontani şi activi şi să aducem nou pentru publicul vâlcean şi nu numai. Nu vă ascund şi faptul că acesta este un spectacol gândit şi pentru a fi deplasat mai uşor, pentru că, aşa cum spunea şi Gelu, atunci când ai o construcţie complicată e foarte greu să-l iei şi să-l muţi undeva. Scopul acestui spectacol este de a merge în judeţ şi nu numai şi de a fi uşor de deplasat", a adăugat şi directorul instituţiei teatrale vâlcene, Tavi Costin.

Spectacolul va avea premiera sâmbătă, de la ora 19,00, în Sala Mare a Teatrului "Anton Pann".

Regia este semnată de Lenuş-Teodora Moraru, iar coregrafia de Victoria (Vica) Bucun, cunoscuta coregrafă din emisiunea "Dansez pentru tine".

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...