Administraţie

Mihăeşti, comuna cu cel mai mare potenţial demografic de creştere din Vâlcea

Având un intravilan generos dar şi distanţa de numai 15 minute faţă de Râmnicu Vâlcea, plasează comuna Mihăeşti în topul localităţilor cu cel mai mare potenţial imobiliar din inelul metropolitan al municipiului.

Asta se vede şi în cifre car cresc de la an la an, fiind şanse ca localitate să depăşească neoficial numărul de 1000 de locuitori rezidenţi, un galop uriaş, care se bazează în principal pe locuitorii din Râmnicu Vâlcea care optează pentru o locuinţă de vară sau una permanentă la Mihăeşti.

Astfel localitate se extinde pe toate axele dar totodată îşi menţine şi zona industrială în preferinţele dezvoltatorilor economici. Şi la acest capitol, comuna stă foarte bine, făcând joncţiunea între platforma industrială a Râmnicului de zona industrială a Băbeniului.

Comuna Mihăesti este considerată al 12-lea oraş al Vâlcii iar din punct de vedere al populaţiei este al treilea pol urban. Asta implică o serie de investiţii pe care administraţia din Mihăeşti este obligată să le implementeze.

În anul 2024, prin Anghel Saligny, comuna Mihăeşti va continua asfaltarea drumurilor care încă nu erau reabilitate, precum şi un amplu proeict care prevede realizarea de trotuare şi piste de biciclete pe DN 64, în zona Stupărei.

După ce în primul deceniu de după 2000, Vlădeştiul a fost targetat de cei care au dorit o casă la ţară, după anul 2010, Mihăeştiul a fost optiunea orăeşnilor care au dorit să abandoneze oraşul pentru mediul rural.
Potrivit primarului Constantin Bărzăgeanu, au fost mai mulţi factori care au pus comuna în lista de optiuni, acestea fiind, în acea perioadă, preţul mai accesibil al terenurilor, suprafeţe mai mari de terenuri, faptul că localitatea nu este aglomerată, grosul urbanistic nefiind la drumurile naţionale, cei 15 km distanţa de Râmnic.

”A fost o creştere după 2015 şi una foarte accentuată în perioada pandemiei. Cu precădere în satele de-a lungul drumului judeţean Băile Govora – Băbeni. Dar şi pe drumul spre Horezu. Pe DN 64 însă am preferat să fie o zonă industrială, să avem acolo motorul economic al comunei. Utilităţile au fost iar un stimulent, faptul că avem reţea de gaze, că sunt proiecte care privesc extinderea, că avem ample proiecte de drumuri. Că suntem în master planul de canalizare”, susţine edilul.

Utilităţile, apropierea de Râmnicu Vâlcea, dispunerea comunei în zona subcarpatică, într-un relief armonios, localitatea pe cei 11 km lungime tivuind dealurile de mijloc, în valea generoasă a Govorei, sunt criterii care au determinat această migraţie a orăşenilor, având cea mai mare creştere demografică din toate cele 89 de localităţi vâlcene.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...