Comuna cea mai dezvoltată din Vâlcea, Budeşti, a obţinut cea mai importantă finanţare, un proiect prin care administraţia Vlădulescu, consideră ca va da un alt trend localităţii, din punct de vedere economic.
”Datele pe care le avem ne situează în clasamentul Vâlcii, din punct de vedere economic şi al trendului de dezvoltare. Dar odată cu reţeaua de gaze, aşteptată în zona parcului industrial ne determină să credem că vom avea cu totul altă abordare în viitor. Va exista o altă dinamică. Gazele şi autostrada sunt criteriile care stau la baza strategiei de dezvoltare pentru Budeşti pentru deceniul următor. Nu vrem să fim cea mai săracă localitate rurală bogată din România şi să fim acolo, în topul localităţilor pe care investitorii le găsesc uşor pe hartă. Asta este misiunea noastră. Să finalizăm drumurile, să introducem rapid gazele, să atragem cât mai mulţi investitori şi cu capital străin şi român, să creştem locurile de muncă, să creştem numărul de locuitori şi evident finanţele publice locale”, spune primarul Ion Vlădulescu.
Cu peste 4.000 de locuri de muncă înregistrate în mare parte la trei mari companii, din care două multinaţionale iar una fiind una dintre cele mai puternice din industria hârtiei. de departe, Budeştiul se consacră drept motor economic al judeţului Vâlcea, existând în continuare solicitări de autorizaţii pentru noi active economici – logistică, producţie.
În paralel comuna se dezvoltă şi pe sectorul imobiliar. Se construiesc cartiere de case la cheie, din ce în ce mai mulţi investitori pe acest palier vin în zonă. Populaţia oficială a comunei a depăşit 7.000 de locuitori, neoficial ar putea fi cu 1.000 mai mult, ceea ce plasează localitatea Budeşti pe locul 2 între comunele vâlcene şi în top 10 pe judeţ, la nivel de populaţie.
Aşadar comuna Budeşti este un model de succes economic, un exemplu că atunci când investiţiile publice merg în paralel cu investiţiile private, zona se dezvoltă. Avantajele fiind şi zona metropolitană, fiind la graniţa de est a municipiului, pe ruta actuală a drumului Râmnicu Vâlcea – Bucureşti dar şi pe viitor la 19 km de Autostrada Sibiu – Piteşti.
Vlădulescu mai adaugă şi faptul că drumul expres Tigevni – Râmnicu Vâlcea va avea o contribuţie uriaşă la consolidarea comunei în peisajul naţional al economiei româneşti.