Tot programul de urbanizare al localităţii converge spre această imagine, de a transforma comuna Drăgoeşti, într-o frumoasă oază rezidenţială de pe malul stâng al Oltului.
”Am început acest proces, odată şi cu finalizarea drumului judeţean, toţi cei care intră la noi în comună, spun că este cu adevărat o zonă frumoasă, cochetă. Mulţi se mută aici. Pentru că avem toată infrastructură pusă la punct, o echipă la primărie receptivă şi care soluţionează în timp record doleanţele, cererile celor care vin aici. O echipă care lucrează în sprijinul oamenilor. O echipă care merge pe proiecte. Ne dorim să transformăm zonă în acel acasă, acel cămin pentru cei care se mută în Drăgoeşti”, spune primarul Melente.
Administraţia Melente a avut o abordare care se traduce în ecologie, curăţenie, simţ civic şi implementarea infrastructurii de utilităţi.
”Era soluţia noastră pentru a atrage investiţii. De a folosi resursele pe care le avem. Nu avem un buget mare, e drept dar în fiecare an ne propunem să îl creştem, am sprijinit pe toţi cei care au dorit să pornească aici afaceri. Ne interesează să valorificăm faptul că suntem în lunca Oltului şi un segment important economic nu prea este de interes în Vâlcea. Noi considerăm că este, ne referim la piscicultură, la turismul piscicol, la orice activitate care are legătură cu acest domeniu. Comuna noastră vrem să fie un magnet pentru investiţii şi pentru asta am reuşit să creăm o carte de vizită. Eu sunt un om care ţine la o anumită conduită, la o decenţă şi la o curăţenie exemplară. Ne place să credem că locuitorii consideră că localitatea trebuie să arate, precum propria curte”, susţine primarul Bebe Melente.
În zece ani localitatea şi-a pus la punct tot ce înseamnă infrastructura de utilităţi, altfel spus, oricine doreşte să aibă o casă aici, are acces la tot ce înseamnă civilizaţie. Este o comună care se întinde geometric pe firul Oltului, la graniţa cu judeţul Olt, fiind aproape de municipiul Drăgăşani şi la 30 de minute de Râmnicu Vâlcea.