Politică

Declaraţie politică!

Eugen Neaţă: O întâlnire la Casa de pensii a judeţului Vâlcea

La finalul săptămânii trecute am răspuns, alături de colega mea deputat Daniela Oteşanu, invitaţiei pe care ne-au făcut-o angajaţii Casei de pensii a judeţului Vâlcea, la sediul din Râmnicu Vâlcea.

De-a lungul timpului, am lucrat foarte bine cu aceşti oameni. Iniţiativa mea legislativă care a dat dreptul pensionării înainte de termen, fără penalităţi, persoanelor care au fost expuse poluării din zonele Râmnicu Vâlcea şi Berbeşti, ne-a adus deseori faţă în faţă. Când documentezi o lege, ai nevoie de opinia specialiştilor şi specialiştii în acest domeniu se găsesc la Casa de pensii din Râmnicu Vâlcea.

De data aceasta, am răspuns invitaţiei lor pentru a le asculta, împreună cu Daniela Oteşanu, nemulţumirile şi doleanţele proprii şi pentru a identifica o cale de a-i sprijini în activitatea lor. Este arhicunoscut faptul că spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea este unul impropriu şi că volumul de muncă a rămas unul extrem de solicitant. Aici şi în toată ţara. Şi este la fel de cunoscut că oamenii care lucrează în acest domeniu nu beneficiază de o răsplată financiară pe măsura muncii lor, în care să fie aplicat, cum este firesc, principiul salarizării echitabile în aceeaşi familie profesională. Mai exact, salariile caselor judeţene de pensii sunt considerabil mai mici decât ale angajaţilor cu poziţii similare, ai Casei naţionale de pensii publice (CNPP). Salariaţii Casei de pensii a judeţului Vâlcea au descris această nedreptate într-o scrisoare pe care o ataşez. Ei relatează în amănunt volumul de muncă depus, care se referă la gestionarea cazuisticii a circa 100 de mii de beneficiari, la nivelul lunii septembrie din acest an (vezi imaginile alăturate). Nu cu multă vreme în urmă, am discutat în amănunt cu ministrul de specialitate - o doamnă, din câte îmi amintesc – chiar la Râmnicu Vâlcea, despre spaţiul prea mic în care îşi desfăşoară activitatea Casa judeţeană de pensii de la noi. Îmi amintesc că a venit vorba şi despre necesitatea unei informatizări mai bune şi mai rapide pentru a creşte nivelul de eficienţă al muncii acestor oameni. Sediul acestei instituţii este în acelaşi loc iar angajaţii reclamă nedreptăţi în sistemul de muncă şi de salarizare şi o fac la nivelul întregii ţări. Ce să mai zic de dotările tehnice, atât de importante în vremurile pe care le trăim.

Şi eu, şi colega mea deputat Daniela Oteşanu, ştim că putem adresa întrebări şi că putem face interpelări în Parlamentul României, care pot grăbi modernizarea acestui domeniu de activitate şi care pot îndrepta nedreptăţile salariale descrise aici. Subiectul pensiilor publice este unul destul de presant în ţara noastră şi are nevoie de instituţii puternice şi de oameni determinaţi să ajute la rezolvarea lui.

Eugen Neaţă, deputat PSD

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...