Administraţie

Proiectul „Amenajare Parc Ostroveni”, finalizat oficial

Printr-o conferinţă de presă susţinută de administratorul public Eusebiu Veţeleanu, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a anunţat marţi, 21 noiembrie, finalizarea oficială a proiectului Amenajare Parc Ostroveni, proiect cu finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, cu o valoare totală de 1.903.043,49 lei, din care fonduri nerambursabile în sumă de 1.864.982,62 lei. Contractul de finanţare a fost semnat în 23 iunie 2020, proiectul a fost lansat oficial în 9 decembrie acelaşi an, iar deschiderea pentru public s-a făcut în 22 februarie 2023.

Principalele categorii de lucrări efectuate pe suprafaţa de peste 5.000 mp au fost realizarea unei infrastructuri de alei pietonale, montarea de mobilier urban (coşuri de gunoi, cişmea, bănci, pergole), crearea de spaţii verzi (plantarea de arbori şi de gazon, montarea unui sistem de irigare automatizat cu aspersoare telescopice), iar printre dotări se numără un loc de joacă pentru copii (incluzând printre altele o tiroliană, echipamente de fitness şi o instalaţie pentru persoane cu dizabilităţi), grup sanitar, sistem de iluminat cu corpuri LED, dar şi o reţea de camere video mobile de mare rezoluţie cu sistem anti-vandalism.

Parcul Ostroveni este unul din cele trei parcuri amenajate în Râmnic cu finanţare în cadrul POR, alături de Parcul Ştirbei Vodă şi Parcul Nord, toate aceste proiecte regăsindu-se şi pe Harta proiectelor cu finanţări nerambursabile ale Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea. disponibilă la adresa www.ramnicuvalcea.finantariexterne.ro.
 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...