Economic

Timpul de vânzare al maşinilor SH: între 25 şi 66 de zile. Ce modele se vând cel mai bine

Chiar dacă vânzarea maşinilor noi în România are o creştere de peste 8% în acest an, piaţa automobilelor rulate rămâne şi ea destul de activă.

Timpul de vânzare a unui automobil second-hand s-a modificat, iar preţul şi anumite caracteristici ale maşinii dictează ritmul de înstrăinare al acesteia, după cum reflectă un studiu carVertical.

Japonezele, la mare căutare

În Top 5, cele mai rapid vândute maşini SH pe piaţa din România figurează numai automobile de producţie japoneză: Honda, Suzuki şi Mitsubishi.

Este nevoie în medie de 25,7 zile pentru a vinde o Suzuki Grand Vitara, care este maşina cel mai rapid vândută din ţară. Această maşină oferă şoferilor capabilităţi SUV şi este şi destul de ieftină, ceea ce o face o alegere populară pe piaţa maşinilor second hand.

Grand Vitara este urmată de Honda Accord (26,3 zile), Honda Civic (26,5 zile), Suzuki Swift (26,5 zile) şi Mitsubishi ASX (27 de zile).

Aceste modele au o reputaţie bună în rândul şoferilor, ceea ce duce la o creşte a cererii. Asta ca să nu mai vorbim că toate sunt accesibile ca preţ. Dintre toate maşinile vândute în România, vehiculele din clasa economică îşi găsesc cel mai rapid un cumpărător.

„Cererea de maşini rulate de bună calitate este încă foarte mare pe piaţa din România, iar oferta nu este pe măsură. În teorie, acest lucru ar trebui să scadă numărul de tranzacţii şi să afecteze timpul de vânzare a maşinilor în general. De asemenea, arată că oamenii preferă să aleagă vehicule mai fiabile şi explică de ce modelele menţionate mai sus se vând mai repede decât altele”, spune Matas Buzelis, expert auto din cadrul carVertical.

Maşini second greu de vândut

La polul opus, proprietarii unui Porsche Taycan pot aştepta mai bine de două luni pentru a înstrăina automobilul. Vehiculul care se vinde cel mai greu în România este Porsche Taycan, acesta stând în medie 66,9 de zile pe piaţă.

Jeep Renegade (52,5 zile), Kia Niro (51,8 zile) şi Alfa Romeo Stelvio (51,1 zile) sunt, de asemenea, maşini care necesită mai mult timp pentru a le vinde. La mică distanţă în spatele lor un alt Porsche şi-a asigurat locul 5 – Porshe 911, vândut în medie în 48,3 zile.

„În general, maşinile de lux şi de clasă premium sunt mai greu de vândut, deoarece doar o mică parte din şoferi îşi pot permite să cheltuiască zeci sau de mii de euro pe un vehicul. Multe maşini de lux ajung în România din ţările occidentale, deoarece selecţia acestor modele direct de pe piaţa autohtonă este limitată. Acest lucru aduce riscuri suplimentare pentru cumpărători, deoarece fraudarea kilometrajului şi daunele ascunse sunt probleme încă destul de comune pe piaţa maşinilor second hand”, mai spun experţii carVertical.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...