Special

Începe sezonul târgurilor de Crăciun. Ce opţiuni avem acasă şi peste hotare

Luminile sărbătorilor de iarnă încep uşor, uşor să clipească seară de seară pe bulevardele oraşelor, iar magia târgurilor de Crăciun se face simţită atât în România, cât şi peste hotare.

Chiar dacă în Râmnicu Vâlcea deschiderea târgului „Decembrie Magic” este programată pentru 29 noiembrie, alte evenimente similare au luat deja startul la doar doi paşi de Vâlcea sau în Europa.

Craiova şi Sibiu, la concurenţă

Târgurile de Crăciun din Sibiu şi Craiova au fost deschise încă de săptămâna trecută, iar atmosfera din cele două oraşe din apropierea Râmnicului stârneşte interesul turiştilor români şi străini deopotrivă.

Craiova are atuul de a bifat anul trecut un sezon de excepţie în manifestarea dedicată sărbătorilor de iarnă, clasându-se în primele trei cele mai vizitate târguri de Crăciun din Europa. Administraţia din Cetatea Banilor speră ca, în acest an, tema „Crăiasa Zăpezii” să aducă iarăşi sute de mii de oaspeţi în oraş.

În schimb, Sibiul mizează pe farmecul clădirilor vechi din centru oraşului, dar şi pe renumele de capitală culturală, atracţiile de acest an combinând talentul artizanilor şi gastronomilor expozanţi cu magia spectacolelor de lumini şi imagini proiectate pe clădirile din Piaţa Mare.

Târguri accesibile ale Europei

Pentru cei care doresc să experimenteze farmecul sărbătorilor de iarnă de pe alte meleaguri, o serie de târguri de Crăciun, ceva mai puţin aglomerate, au fost deja deschise în câteva oraşe europene. Iată şi care sunt cele mai accesibile târguri de Crăciun din Europa, conform kiwi.com:

1) Având în vedere că Bruxelles este una dintre destinaţiile de călătorie preferate de români pe tot parcursul anului, vizitarea Bruges-ului din apropiere ar putea fi o surpriză plăcută, deoarece este considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa. Târgurile de Crăciun se desfăşoară în perioada 24 noiembrie - 7 ianuarie: unul în piaţa principală, cu oferte tradiţionale de Crăciun, iar celălalt, pe Simon Stevinplein, se concentrează pe produse şi meşteşuguri de la creatori locali. Biletele către Bruges pe Kiwi.com încep de la 270 de lei şi includ transferuri multimodale.

2) O opţiune accesibilă pentru o scurtă plimbare pentru cumpărături de Crăciun sau doar o evadare sezonieră este Varşovia, unde târgurile se deschid pe 25 noiembrie. Foarte diferite ca abordare şi atmosferă, cele două târguri din capitala Poloniei sunt cel mai bine descoperite la pas. Preţurile pentru biletele dus de la Bucureşti la Varşovia încep de la 182 de lei.

3) Târgul de Crăciun din Belfast este unul dintre cele mai multiculturale din Europa, în special când vine vorba de mâncare şi băuturi, şi este găzduit în peste 100 de standuri amplasate în faţa primăriei. Târgul de Crăciun s-a deschis pe 18 noiembrie şi se încheie pe 23 decembrie, fiind o altă opţiune accesibilă pentru români întrucât biletele dus din Bucureşti încep de la 207 lei.

4) Viena este una dintre principalele 10 destinaţii preferate ale românilor pentru călătoriile de iarnă, aşa că în mod firesc capitala Austriei, deşi deja celebră, merită menţionată. Peste zece târguri de Crăciun sunt deschise în lunile noiembrie şi decembrie, plasate strategic în cele mai atrăgătoare părţi ale oraşului, cu ceva de oferit pentru fiecare tip de călător, iar biletele de la Bucureşti la Viena pe Kiwi.com încep de la doar 62 de lei. 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...