Special

Charlie Otley le dă întâlnire vâlcenilor la Costeşti

Pe 16 decembrie, regizorul britanic va povesti publicului despre bogăţiile Olteniei de sub munte

Prezent deja în Vâlcea pentru un film documentar dedicat Olteniei de sub munte, zonă care uneşte mai multe localităţi din judeţ poziţionate la poalele munţilor Căpăţânii şi a masivului Buila-Vânturariţa, regizorul britanic Charlie Otley dedică o seară întâlnirii cu publicul vâlcean.

„Vă invităm în 16 decembrie la Costeşti, la un eveniment unde Charlie va prezenta comunităţii locale Flavours of Oltenia din filmele lui şi va conduce o dezbatere publică cu invitaţi, având ca subiecte filmul, punctele gastronomice locale şi Geoparcul Oltenia de sub Munte”, a anunţat Florin Stoican, preşedintele Asociaţiei Kogayon.

Ambasador pentru un proiect UNESCO

Legătura lui Otley cu Costeştiul este una veche de aproape un deceniu, ambele serii ale documentarului de succes „Flavours of Romania” având imaginile de introducere în atmosfera României rurale filmate la Costeşti.

„Charlie Otley a început acum 7 ani Flavours of Romania în Costeşti, ajutat şi de echipa noastră. Cu imagini din Costeşti încep ambele serii ale filmului, disponibil pe Netflix. Acum lucrăm cu Charlie şi echipa lui la un film dedicat Olteniei de sub munte. Dar el face mult mai multe pentru regiunea noastră şi a acceptat să fie ambasador al Geoparcului Oltenia de sub munte”, mai spune Florin Stoican.

Asociaţia Kogayon a demarat un proiect prin care o zonă de 635 kmp, 41 de sate cu o populaţie de peste 22.000 de persoane, să fie declarată Geoparc UNESCO. Statutul acesta ar favoriza păstrarea tradiţiilor, a gastronomiei locale, ar favoriza micii producători şi meşterii artizani, dar şi turismul eco-friendly.

Oltenia de sub munte include şi cel mai mic parc natural din ţara noastră: Buila-Vânturariţa, a cărui bogăţie naturală şi diversitate peisagistă depăşeşte însă alte zone protejate din România. 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...