Politică

Declaraţie politică!

Eugen Neaţă: Legea pensiilor, înainte de votul final în Parlamentul României

Cuvintele cheie pentru reforma pensiilor sunt durata activităţii, profilul activităţii şi contributivitatea. Scopul reformei este realizarea unui sistem de lucru în acest domeniu, corect faţă de toţi beneficiarii şi echitabil, în primul rând. La vechime identică în muncă, profil profesional egal şi contributivitate, oamenii trebuie să primească pensii identice, adică.

Guvernul coordonat de social-democraţi a găsit resursele de voinţă şi de acţiune pentru a pune pe masa Parlamentului României un text de lege care va reforma sistemul de pensii pe baza principiilor enunţate mai înainte. Legea a trecut deja prin camera superioară cu un scor care arată larga susţinere de care se bucură în rândul parlamentarilor şi va merge săptămâna viitoare în Camera Deputaţilor, pentru votul final. A fost nevoie de un efort considerabil pentru finalizarea acestei legi. Specialişti şi experţi ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale au confirmat sustenabilitatea ei în urma unei analize amănunţite.

Salariaţii de pe teritoriul României şi pensionarii români pot beneficia, în sfârşit, de reguli mai clare, mai eficiente şi mai stimulative în calcularea pensiilor lor. Legea aceasta răsplăteşte munca şi contributivitatea, încurajează natalitatea şi stimulează continuarea studiilor şcolare. Şi întrerupe un şir nefiresc de inechităţi care au apărut pe parcursul timpului, cum am spus mai înainte. Mai trebuie spus că această lege trebuie adoptată în Parlamentul României până la 20 noiembrie, termen important în relaţiile cu Uniunea Europeană pe acest subiect şi legat de accesul la fondurile de finanţare a proiectelor româneşti.

Mă număr printre susţinătorii proiectului de lege pregătit şi negociat de colegii social-democraţi din Guvernul României. Am convingerea că intrarea în vigoare a acestei legi va aduce beneficii tuturor românilor şi va contribui la creşterea şi la consolidarea interesului pentru muncă şi pentru asigurarea prin contributivitate a pensiei fiecărui român.

Eugen Neaţă, deputat PSD

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...