Actualitate

Competiţie de live hacking la DefCamp 2023. Premii de 100.000 euro

Hackerii etici pot câştiga premii importante la competiţiile şi activităţile din cadrul DefCamp 2023

Evenimentul care se va desfăşura la Bucureşti, pe 23 şi 24 noiembrie, organizează pentru prima dată o competiţie de live hacking, unde participanţii vor încerca să identifice şi să exploateze vulnerabilităţi în sisteme informatice în timp real.

16 echipe în finală

Anunţul făcut de organizatorii DefCamp a stârnit interesul hackerilor etici din întreaga lume. De asemenea, activităţile cu scop educativ sau competiţiile de tip Capture the Flag (CTF) atrag şi anul acesta numeroşi concurenţi în cadrul Hacking Village de la DefCamp, zona dedicată educaţiei şi dezvoltării de cunoştinţe în domeniul securităţii cibernetice, iar premiile totale ajung până la 100.000 de euro. În plus, la calificările DefCamp Capture the Flag (D-CTF), cea mai mare competiţie de tip CTF din regiunea Europei Centrale şi de Est, au participat peste 600 de echipe din peste 80 de ţări.

Dintre acestea, primele 16 echipe sunt invitate în etapa finală ce se va desfăşura live, unde sunt aşteptaţi atât participanţi din România, cât şi din Italia, Norvegia, Germania, Grecia, Franţa, Austria sau Croaţia.

„An de an ne străduim să oferim participanţilor cadrul potrivit pentru schimb de informaţii, colaborare şi networking, aducând pe scenele conferinţei unii dintre cei mai relevanţi experţi internaţionali din domeniu. Totodată, ne propunem să dezvoltăm cât mai mult şi zona de învăţare şi testare a cunoştinţelor de securitate cibernetică, Hacking Village, gândind activităţi noi şi probe tot mai provocatoare şi reunind parteneri relevanţi. Competiţia de live hacking pe care o găzduim în acest an cu siguranţă va fi una din cele mai mari provocări pentru participanţi, însă va oferi şi câştiguri pe măsură. De asemenea, înscrierea într-un număr atât de mare la competiţia DefCamp - Capture the Flag ne confirmă că eforturile noastre sunt bine direcţionate şi că interesul la nivel internaţional pentru tot ceea ce oferă DefCamp şi Hacking Village - şi ca experienţă, şi ca expertiză – rămâne la un nivel ridicat”, spune Andrei Avădănei, fondatorul DefCamp.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...