Special

1 Decembrie pe schiuri, la Vidra. Zăpada a început să se aştearnă pe culme

Transalpina Ski Resort ar putea da startul noului sezon de schi încă de la 1 decembrie, dar una dintre condiţii este ca nivelul precipitaţiilor înregistrate în ultimele 10 zile să rămână constant până la finalul lunii.

„Momentan, stratul de zăpadă este de câţiva centimentri. Avem nevoie de încă o săptămână şi jumătate sau două cu precipitaţii constante şi am putea vorbi de deschiderea pârtiilor în weekendul prelungit 30 noiembrie-03 decembrie”, spune edilul din Voineasa, Gabriel Năstăsescu.

Tarife menţinute la nivelul anului trecut

Sezonul 2022-2023 a debutat la Transalpina Ski Resort pe 15 decembrie, dată care este luată în calcul şi de autorităţi şi administratorul domeniului schiabil din Voineasa, în cazul în care vremea nu se arată favorabilă aşternerii unui strat natural de zăpadă pe pârtie până la finalul acestei luni.

„Luna aceasta vom vota în Consiliul Local tarifele pentru sezonul 2023-2024. Nu vor fi majorate. Am discutat şi cu administratorul pârtiei şi am convenit să păstrăm tarifele din sezonul trecut pentru a atrage cât mai mulţi turişti în zonă”, spune primarul Năstăsescu.

Anul trecut, consilierii locali din Voineasa au aprobat următoarele tarife:
– Skipass Adult 1 zi – 170 lei
– Skipass Elev/Student 1 zi – 155 lei
– Skipass copii sub 7 ani – 50 lei/zi
– Skipass Adult dupa ora 13.00 – 115 lei
– Skipass Elev/Student* dupa ora 13.00 – 110 lei
Abonament pe sezon 4000 lei
Parcare : 25 lei/zi.
Sezonul de schi 2022-2023 a fost menţinut până pe 1 mai 2023, cu unele întreruperi ale instalaţiei de acces pe pârtii cauzate de vântul puternic. În anumite perioade, stratul de zăpadă a fost completat cu zăpadă artificială produsă de tunurile aferente domeniului schiabil.

Probleme remediate

În toamna acestui an, o intervenţie de urgenţă a fost efectuată la sursa de alimentare cu apă a lacului artificial situat deasupra pârtiilor de pe Transalpina Ski Resort. „Problema a fost remediată până să se aştearnă zăpada. Am decolmatat lacul din care alimentăm lacut artificial şi am remediat segmentele de conductă de alimentare afectate de alunecările de teren apărute în vara acestui an. În momentul de faţă, lacul artificial de la Transalpina Ski este plin. Nu cred că vor fi probleme în acest sezon”, a mai spus Gabriel Năstăsescu.

Intervenţia a fost efectuată în regim de urgenţă printr-o finanţare de 180.000 lei acordată în luna septembrie de Consiliul Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...