Economic

Prima fermă de pui BIO, inaugurată de Grupul Carmistin, în Olt

Primele produse intră pe piaţă începând cu data de 1 noiembrie 2023

Grupul Carmistin a inaugurat astăzi, 26 octombrie, prima fermă de pui organic sută la sută din România, în Leleasca, judeţul Olt.

Compania îşi extinde astfel portofoliul La Provincia cu Pui BIO Hrănit Sănătos, un produs premium, de cea mai înaltă calitate, vârf de gamă al brandului.

Piaţă matură

„Deschiderea primei ferme de carne de pui BIO marchează un moment deosebit de important pentru noi, fiind o continuare firească a planului Carmistin în ceea ce priveşte producerea de hrană BIO în România. Cererea pentru un astfel de produs, precum Puiul BIO La Provincia, reprezintă un semn de maturitate a pieţei, care arată o preocupare tot mai mare pentru calitate şi pentru hrana sănătoasă, produsă în mod responsabil şi sustenabil”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

Noua fermă inaugurată de Carmistin este situată în mijlocul naturii, în comuna Leleasca, din judeţul Olt. Pe termen mediu şi lung, compania are în plan extinderea segmentului BIO, prin deschiderea de noi ferme de profil.

„Să produci alimente BIO astăzi este o dovadă de responsabilitate şi de curaj, dar şi un angajament serios de business, care presupune investiţii mari şi mult efort. Dar iată că a venit momentul să avem şi noi în România asemenea iniţiative sănătoase la propriu. Mă bucur mult pentru această premieră şi felicit Carmistin şi La Provincia pentru tot ceea ce fac”, a declarat, la rândul său, medicul nutriţionist Mihaela Bilic, prezentă la evenimentul de lansare organizat de Carmistin.

Debut rapid

Produsele de Pui BIO La Provincia Hrănit Sănătos, provenind din noua fermă, vor fi disponibile pe piaţa românească începând cu data de 1 noiembrie 2023, gramajul comercializat variind între 700 şi 1.200 gr./tăviţa.

Produsul se va diferenţia de oferta existentă pe piaţă în acest moment, prin următoarele caracteristici:
● hrana păsărilor provine din cereale organice sută la sută, producţie proprie, asigurată din agricultură ecologică;
● păsările sunt crescute în aer liber, cu o densitate redusă la populare, pe o suprafaţă alocată de minimum 4 mp/cap de pasăre;
● materiile prime nu sunt modificate genetic;
● nu sunt folosite pesticide;
● nu sunt folosite antibiotice şi adaos-uri de sinteză;
● procesul de creştere a puilor este unul lent, vârsta minimă de sacrificare fiind de 81 zile.

Despre conceptul BIO în Carmistin

Creşterea puilor în sistem BIO este o creştere echilibrată şi naturală, fără efecte negative asupra mediului înconjurător. Sistemul implementat de Carmistin a avut în vedere cele mai exigente standarde în domeniu, în armonie cu normele legislative europene. Carmistin are control absolut de trasabilitate si retrasabilitate a produsului, începând din fermă şi până la raft, cu certficări punctuale asigurate progresiv de organismele naţionale responsabile. La Provincia este în prezent singurul brand românesc cu două abatoare certificate pentru alimentaţia BIO.

Tot în acest an, Carmistin a lansat şi prima gamă de ouă BIO La Provincia. Portofoliul brandului cuprinde gamele pui vegetarian crescut cu legume şi cereale, pui fără antibiotice, pui crescut la sol, pui marinat şi noul pui BIO.

Divizia de pui reprezenta, la nivelul anului trecut, peste 50% din business-ul Carmistin, Grup poziţionat în prezent între primii producători de alimente din România. Carmistin a intrat pe piaţa creşterii păsărilor în anul 2008, prin înfiinţarea companiei Avicarvil, odată cu preluarea platformei avicole Oltchim, platformă cu o istorie de peste trei decenii în creşterea şi producţia de carne de pasăre. Compania şi-a consolidat treptat poziţia, devenind unul dintre principalii producători de carne de pasăre la nivel naţional.

Despre Carmistin

Grupul Carmistin cuprinde peste 20 companii active în producţia de carne de pasăre şi ouă, creşterea porcilor, creşterea bovinelor, dar şi în producţia de cereale, în cadrul Carmistin fiind integraţi în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentând agricultura BIO. Obiectivul Carmistin este de a deveni cel mai mare producător de proteină animală din România.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...