Sub Lupă

Vâlcea: Acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită

La data de 10.10.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un inculpat, fără calitate specială, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, stabilind o pedeapsă de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării acesteia pe un termen de supraveghere de 2 ani şi muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.

Dosarul a fost constituit ca urmare a denunţului formulat la data de 02.09.2023 de către un agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Grădiştea la D.G.A. - S.J.A. Vâlcea, pe care ofiţerii anticorupţie l-au înaintat de îndată unităţii de parchet competente.

În urma administrării probatoriului a rezultat faptul că, în data de 02.09.2023, în jurul orei 19.30, în timp ce inculpatul în cauză conducea un autoturism pe raza localităţii Grădiştea, judeţul Vâlcea, acesta nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier obligatoriu dreapta, circulând astfel, pe contrasens.

După ce a fost depistat în trafic şi i-a fost adus la cunoştinţă faptul că va fi sancţionat contravenţional pentru fapta comisă şi se va dispune măsura completară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 60 de zile, s-a deplasat la sediul Postului de Poliţie Grădiştea unde, iniţial, a oferit suma de 100 de euro agentului de poliţie, care a constatat contravenţia, sumă pe care, în urma refuzului acestuia, a majorat-o la 200 de euro, pentru ca, în schimb, acesta să nu îndeplinească un act care intră în atribuţiile sale de serviciu.

De asemenea, prin acordul de recunoaştere a vinovăţiei s-a dispus şi confiscarea sumei de 200 de euro de la inculpat.

Pe parcursul cercetărilor, ofiţerii de poliţie ai DGA – SJA Vâlcea au desfăşurat activităţi procedurale pentru administrarea probatoriului, în conformitate cu ordonanţele de delegare emise de procuror.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Vâlcea în vederea confirmării acordului de recunoaştere.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...