În creştere cu 6.000 faţă de anul trecut, în aceeaşi perioadă, putându-se afirma cu certitudine că staţiunea şi-a revenit după pandemie, reluându-şi cursul firesc de dezvoltare.
”Unul dintre elementele sau din particularităţile staţiunii noastre am putea-o defini astfel Fidelitatea. Am întâlnit persoane care vin aici consecutiv de 30 de ani. Cupluri de vârstnici care aici şi-au făcut în tinereţe luna de miere. Există un nucleu de turişti care vin şi îşi fac vacanţele în Olăneşti, an de an. Ei sunt o sursă de inspiraţie. Ei ne spun ce ar trebui făcut, ce nu e bine, ce trebuie modificat. Foarte multe dintre proiecte se bazează pe astfel de informaţii. Băile Olăneşti nu este o staţiune de tranzit. Este o staţiune unde se vine pur şi simplu pentru Olăneşti. Nu există trecem şi înnoptăm aici azi. Olăneştiul este o staţiune pentru vacanţe, pentru sejur. De aceea spun că numărul de turişti este un număr bazat în mare parte pe turiştii noştri fideli. Sunt oameni din toate colţurile ţării care aleg bilete de tratament pentru Olăneşti”, spune primarul Sorin Vasilache.
Pentru a ţine pasul cu dezvoltarea turismului, cu solicitările investitorilor pentru noi structuri de cazare, Primăria Băile Olăneşti implementează un amplu proiect care deschide staţiune pe mai multe axe, străzile spre Comanca, spre Tisa, spre Muereasca. Este vorba de 4 km de asfalt care se vor turna spre aceste zone, unde există terenuri construibile, astfel încât Băile Olăneşti să aibă o dezvoltare omogenă şi să fie legată, de exemplu, prin Muereasca, de staţiunea Călimăneşti, ocolind Râmnicu Vâlcea.
Astfel, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, urmează să se implementeze obiectivul de investiţii “Modernizare pod si străzi de interes local în oraşul Băile Olănesti, judeţul Vâlcea”, care vizează modernizarea a 4 km de drum pe străzile Glodeanu, Mihai Eminescu şi Comanca, şi a podului peste pârâul Olăneşti din strada Comanca, punct “Stroe”. Valoarea totală a investiţiei este de 15.056.877,86 lei.
Băile Olăneşti strânge turişti străini din Germania, Israel, Turcia şi este considerat cel mai mare ”Sanatoriu Natural” din România, pentru că aici funcţionează unele dintre cele mai moderne hoteluri spital din ţară, curele cu apele minerale sunt cunoscute în toată lumea.
Peisajul natural este unul de vis, patrimoniul staţiunii, istoria locului vin să completeze turismul din această superbă staţiune.