Politică

Declaraţie politică!

Bogdan-Constantin Matei: Spaţiul Schengen şi mitocănia austriacă la nivel politic!

Se implementează un drum corect şi facil tuturor cetăţenilor în interiorul spaţiului comun ce are la bază dreptul de a trăi, studia, munci şi ieşi la pensie oriunde în UE.

Spaţiul UE fără controale la frontiere, cunoscut sub numele de Schengen!

Garantarea securităţii în spaţiul Schengen:
Normele Schengen elimină controalele la frontierele interne, armonizând şi consolidând în acelaşi timp protecţia frontierelor externe ale zonei. După intrarea în spaţiul Schengen, oamenii pot călători dintr-un stat membru în altul fără a fi supuşi controalelor la frontieră (ca regulă generală). Autorităţile naţionale competente pot, totuşi, să verifice persoanele fizice la frontierele interne sau în apropierea acestora, în cazul în care informaţii din cadrul poliţiei justifică temporar intensificarea supravegherii.

România a îndeplinit cu succes acest obiectiv!

Gestionarea migraţiei şi securitatea frontierelor, o provocare pentru ţara noastră ce şi-a îndeplinit-o cu succes!
Drept urmare, în cazul în care Guvernul austriac va insista să-şi exercite abuziv dreptul de veto, ne vom apăra şi noi interesul naţional şi vom da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiţie. Dacă nu vom găsi o rezolvarea amiabilă, Austria va trebui să suporte pierderile înregistrate de ţara noastră.

Bogdan-Constantin Matei, senator PSD

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...