Economic

IMM-urile încep să consolideze echipele de angajaţi

Companiile nou înfiinţate caută să angajeze între 2 şi 4 angajaţi în primul an de la înfiinţare.

Zona micilor întreprinzători din România este, în mod tradiţional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înfiinţate în fiecare an. De la începutul anului şi până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou înfiinţate în 2023 care recrutează prin bestjobs a ajuns la 15%, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă reprezentanţii platformei online de recrutare.

Cele mai multe companii mici care au recrutat în primele 8 luni ale acestui an prin bestjobs sunt din oraşe precum: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi şi Constanţa.

Domenii în care se caută frecvent personal nou

În medie, un start-up caută să ocupe între două şi patru poziţii, cele mai multe angajări înregistrându-se în rândul startup-urilor din domenii precum servicii, transport, retail sau logistică.

”Aceste firme, care sunt la început de drum, au un buget limitat şi sunt de cele mai multe ori presate de timp, astfel că sunt şi cele care au nevoie cel mai rapid de oamenii potriviţi. În acelaşi timp, ecosistemul românesc de startup-uri reprezintă unul dintre principalii catalizatori ai inovaţiei, având un impact semnificativ asupra creşterii economice a României. Astfel, firmele nou înfiinţate care îşi creează un cont pe bestjobs primesc suportul nostru la prima angajare, putând publica gratuit primul anunţ”, a declarat Ana Vişian, Marketing Manager bestjobs.

Beneficii în funcţie de experienţă

Odată cu creşterea numărului de joburi scoase în piaţă de startup-uri şi angajatorii mici, a crescut şi interesul candidaţilor faţă de aceştia. Astfel, în primele 8 luni ale anului au fost înregistrate aproape 500.000 de aplicări la joburi/angajatori de tip startup, cu 10% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Salariile şi beneficiile oferite de startup-uri sunt la un nivel similar cu cele oferite de către companiile mari, deoarece cei mai mulţi antreprenori caută să recruteze oameni bine pregătiţi, cu experienţă generoasă în domeniul lor de activitate, care să contribuie la ascensiunea companiei. Pentru că aceşti oameni vin, de obicei, din companiile mari, pentru a-şi părăsi locul actual de muncă, un start-up trebuie să le ofere beneficii salariale şi extra-salariale pe măsura pregătirii lor”, a declarat Ana Vişian, Marketing Manager bestjobs.

Domeniile cu cele mai multe companii nou înfiinţate în primele 7 luni, potrivit ONRC, sunt Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul şi Repararea autovehiculelor şi motocicletelor (16581), Transport şi depozitare (9225), Construcţii (8978), Agricultură, silvicultură şi pescuit (8315), şi Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice (7917).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...