Politică

Declaraţie politică!

Claudia Mihaela Banu: Veşti bune de la Senat, mai ales pentru dezvoltarea potenţialului turistic al zonei Drăgăşani

România are un potenţial viticol remarcabil, fiind pe locul 13 în topul celor mai mari producători de vin din lume şi pe locul 6 în Europa. Turismul viticol în România are oportunităţi remarcabile să se dezvolte şi să se diversifice, ceea ce face tot mai atractiv conceptul de Drum al vinului, oferind posibilitatea unor itinerarii de neuitat.

Enoturismul – cum mai este denumit acest fel de-a petrece timpul liber, printre dealuri de viţă de vie şi licori parfumate – a înregistrat în ultimii ani o evoluţie echilibrată, care dă speranţe viticultorilor şi oamenilor implicaţi în domeniul turistic.

Astfel, turismul viticol are nevoie de susţinere, alături de agroturism, turism rural şi de aventură.

În acest sens, astăzi la Senat, am completat Planul de amenajare a teritoriului naţional Secţiunea a VIII-a - zone cu resurse turistice, astfel încât unităţile administrativ teritoriale care funcţionează în arealul delimitat, conform legislaţiei în vigoare, pentru producerea vinurilor cu Denumire de Origine Controlată-DOC, în care există plantaţii viticole certificate DOC şi în care se produc şi se comercializează vinuri cu denumire de origine controlată, să fie considerate cu potenţial turistic şi să poată genera dezvoltarea uneia sau mai multor forme de turism eonologic.

Detaliile proiectului şi lista denumirilor de origine controlată (DOC) pentru vinurile admise pentru utilizare în România pot fi parcurse pe linkul de mai jos, cu menţiunea că legea urmează să intre la promulgare.

https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=24895

Claudia Mihaela Banu, senator PNL

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...