Actualitate

Declaraţie politică!

PNL Vâlcea: 212.000 de elevi din 1200 de localităţi vor beneficia de transport sigur, modern şi sustenabil

212.000 de elevi din 1200 de localităţi vor beneficia de transport sigur, modern şi sustenabil. Ministerul Educaţiei a semnat astăzi contractele de finanţare prin PNRR pentru achiziţionarea de microbuze electrice destinate transportului elevilor.

PNL continuă astfel să îşi respecte angajamentele pentru modernizarea infrastructurii din domeniu, precum şi să sprijine accesul egal al elevilor la educaţie, prioritate asumată explicit în noile legi ale Educaţiei.

“În calitate de ministru al Educaţiei, îmi propun să nu pierdem niciun leu care poate fi atras prin PNRR, printr-o adaptare continuă la nevoia din teritoriu. Contactele semnate astăzi, prin care microbuze electrice moderne vor ajunge în peste 1200 de localităţi, reflectă dorinţa noastră de a răspunde la nevoile reale din judeţe, cât şi colaborarea eficientă între administraţia centrală şi cea locală. În cadrul acestei finanţări, am făcut eforturi să suplimentăm cu 50 de milioane de euro alocarea investiţiei, majorând de la 200 de milioane la 250 milioane de euro, fără TVA, iar la acestea s-a adăugat şi cofinanţarea consiliilor judeţene în valoare de peste 7 milioane de euro”, a precizat Ligia Deca, ministra liberală a Educaţiei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...