Ultima Oră

Intervenţie pompieristică la incendiul din Craiova. „Aveau harta hidranţilor, nu au folosit-o” – director Compania de Apă Oltenia

Primăria Craiova oferă 80 de locuri de cazare şi masă pentru locatarii afectaţi de incediu

*Pârjolul care s-a extins la mansardele celor 5 blocuri din Craioviţa Nouă, Craiova, putea fi lesne limitat, dacă echipajele de pompieri foloseau harta hidranţilor aflaţi pe domeniul public şi alimentaţi prin reţeaua deţinută de Compania de Apă Oltenia (CAO).

Culmea absurdului, pompierii întocmesc anual, împreună cu reprezentanţii CAO, harta hidranţilor din Craiova!!!

Brambureală maximă

În dimineaţa zilei de 07 septembrie, echipajele de pompieri doljeni chemate să stingă incendiul izbucnit la mansarda unui bloc din cartierul Craioviţa Nouă s-au invârtit în mod inutil prin zonă încercând să conecteze pompele autospecialelor la diverşi hidranţi.

Extinderea incendiului la 5 blocuri şi deruta evidentă a pompierilor a stârnit furia locatarilor, aceştia manifestându-şi furia în faţa salvatorilor de la ISU Dolj.

Nervozitatea proprietarilor de apartamente este justificată, dacă ţinem cont că pompierii au găsit scuza penibilă conform căreia hidranţii nu ar funcţiona.

O descriere a intervenţiei pompieristice a angajaţilor ISU Dolj ne-o oferă directorul general CAO, Alin Ionuţ Şuiu, la fel de revoltat de tentativa pompierilor de a-şi acoperi vina.

”E total fals că hidranţii stradali nu ar funcţiona. ISU Dolj are în atribuţii verificarea anuală a reţelei de hidranţi şi întocmirea hărţii acestora, lucru pe care îl fac constant împreună cu angajaţii noştri. Aveau harta hidranţilor, nu au folosit-o!”, spune Alin Şuiu.

Plimbători inutili de furtun?

O încercare de contactare a purtătorului de cuvânt al ISU Dolj, col. Florin Cocoşilă a eşuat, acesta având telefonul închis, dar aportul reprezentanţilor CAO la intervenţia pompierilor lasă o imagine clară a modului haotic în care s-a derulat misiunea salvatorilor.

„Am trimis doi oameni să le arate unde sunt hidranţii stradali. Ei au încercat în primă fază să se racordeze la un hidrant vechi dintr-o instituţie aflată în apropierea acelor blocuri. Acesta nu funcţiona, aşa că au fugit la hidranţii de la Kaufland. În tot acest timp, aveau hidranţii stradali sub nasul lor. Au putut interveni abia după ce am trimis cei doi angajaţi cu harta pe care o au şi cei de la ISU şi cu indicaţii despre locaţia clară a hidranţilor din zonă. Noi pregătim un comunicat de presă în care să dezminţim această acuză falsă, în care se afirmă că hidranţii stradali operaţi de companie ar fi nefuncţionali”, mai spune directorul general al Companiei de Apă Oltenia.

COMUNICAT 07.09.2023: Precizări privind situaţia hidranţilor de pe strada Aristizza Romanescu, din municipiul Craiova

Având în vedere speculaţiile apărute în mediul on-line cu privire la funcţionarea hidranţilor din zona imobilului de pe strada Aristizza Romanescu, din municipiul Craiova, unde a izbucnit un incendiu, joi, 07.09.2023, Compania de Apă Oltenia S.A. face următoarele precizări:

Toţi hidranţii cuplaţi la reţeaua publică de alimentare cu apă din zona Aristizza Romanescu – Toporaşi funcţionează, asigurând o presiune de 2,5 bari, respectiv un debit de peste 8 litri/secundă. Aceasta în condiţiile în care indicativul pentru securitate la incendiu (norma legală în vigoare) prevede asigurarea la fiecare hidrant a unui debit de 5 litri/secundă, la o presiune minimă de 0,7 bari;

Angajaţii Companiei de Apă Oltenia transmit, periodic, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, harta actualizată a hidranţilor din aria de operare, iar în perimetrul celor două străzi sunt opt hidranţi perfect funcţionali;

Din primele date, pompierii s-au racordat iniţial la un hidrant care nu aparţine Companiei de Apă Oltenia, aflat pe proprietate privată, în curtea unei societăţi de la intersecţia străzilor Toporaşi şi Aristizza Romanescu, unde au existat probleme cu presiunea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...