La Ţară

Regal gastronomic de ziua Comunei Budeşti

Festivalul Peştelui ajunge la a III-a ediţie. Anul acesta 5 echipe se întrec în concursul culinar

5-6 August sunt datele care ar trebui puse în agenda oricărui degustător de peşte din Vâlcea. Celebrarea a 579 de ani de atestare documentară a localităţii este dublată şi de noul eveniment pus în scenă de autorităţile locale.

Festivalul Peştelui păstrează tradiţia încetăţenită în ultimii trei ani şi oferă publicului spectator posibilitatea de a vedea maeştrii bucătari specializaţi în preparate din peşte la lucru, în cadrul unui concurs în aer liber, dar şi de a degusta din creaţiile acestora, gătite fie la cean, pe plite sau direct pe jar.

”Anul acesta vom avea 5 echipe de maeştri bucătari înscrise în concurs. Fiecare va reprezenta un producător sau procesator de peşte din localităţile înscrise în proiectul Flag Lotru Olt Mijlociu, POPAM. Este un concurs în care şi publicul va avea un cuvânt de spus, ţinând cont că se vor servi peste 1000 de porţii din preparatele pregătite de echipele participante.
Suntem la a treia ediţie a festivalului şi mă bucur că am reuşit să permanentizăm acest eveniment, care, totodată, dă şi o notă aparte sărbătorii comunei. Avem, bineînţeles, şi alte atracţii pentru public, aşa cum sunt formaţiile şi artiştii invitaţi să urce pe scenă în cele două zile de sărbătoare din weekendul viitor”, a precizat primarul comunei Budeşti, Ion Vlădulescu.

Atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută de artişti şi trupe precum: Jo, Vescan, Valentin Samfira, Remus Novac, Olguţa Berbec, Ilie Dură, Zorina Bălan, Anne Mary, Maria Bădilă Irimia, Liviu Dică, Cosmin Scheanu, Viorel Papuc, Andrada & Balkanics, Dan Albulescu & prietenii.

Concursul Gastronomic va debuta sămbătă, 5 august, de la ora 10, câştigătorii urmând să fie anunţaţi şi premiaţi într-o ceremonie specială pe 6 August.

Sursa foto: Gaby Henning/FB

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...