Sport

Rugby, noul sport introdus printre olteni. Trofeu naţional pus la bătaie în Râmnicu Vâlcea

O nouă competiţie sportivă, un sport nou introdus în zona Olteniei îşi fac loc treptat, treptat în inimile publicului din Râmnicu Vâlcea. Trofeul Olteniei - Trevor Martingell, ediţia I, etapă în cadrul Circuitului Naţional de Mini-Rugby dedicate copiilor de U8, U10 şi U12 va fi disputat de micii „fortoşi” ai ţării pe arenele Complexului Sportiv 1 Mai din Râmnicu Vâlcea (Zăvoi)în perioada 14-16 iulie.

„Este o premieră absolută pentru Vâlcea, dar şi pentru Oltenia, în condiţiile în care acest turneu este înscris oficial în calendarul oficial Federaţiei. Această competiţie de rugby pentru copii şi tineret este organizată sub egida Federaţiei Române de Rugby şi se desfăşoară în strânsă colaborare cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea”, declară iniţiatorul proiectului, dar şi promotor al ruby-ului la nivel şcolar în Vâlcea, Cătălin Predescu, fondator CST Lykaios. În ultimul deceniu, tinerii din cadrul Lykaios Young Leaders Pack, au implementat rugby-tagul în peste 30 de şcoli din comunităţile vâlcene.

Numele trofeului este dat de liderul şi antrenorul Trevor Martingell, susţinătorul rugbyului din Vâlcea, preşedinte de onoare şi ambasador al CST Lykaios în Marea Britanie. În competiţie vor intra 13 cluburi din diferite regiuni ale ţării. Iată şi lista cluburilor care au confirmat prezenţa la acest eveniment:

1. C. S. T. LYKAIOS, Rm. VÂLCEA
2. A. C. S. DRAGONII CONSTANTA
3. C. S. Ş. GURA HUMORULUI
4. A. C. S. RUGBY ACADEMY, BUCURESTI
5. C. S. FLORIN POPOVICI, BAIA-MARE
6. A. C. S. WARRIORS, TIMIŞOARA
7. C. S. UNIVERSITATEA ARAD
8. C. S. A. STEAUA BUCURESTI
9. A. C. S. SOIMII BUCURESTI
10. C. S. VICTORIA CUMPANA, CONSTANTA
11. C. S. M. CSR SIBIU
12. A. C. S. LEII CÂMPIA TURZII
13. A. C. S. RUGBY JUNIOR CLUJ-NAPOCA

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...